.

Christian Coleman verbetert wereldrecord 60 meter indoor (video)

door 19 feb, 2018Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

SportSport

Christian Coleman heeft tijdens de Amerikaanse indoorkampioenschappen in Albuquerque (New Mexico) een nieuw wereldrecord gelopen op de 60 meter. Coleman liep de 60 meter in een tijd van 6.34 seconden en verbeterde hiermee de tijd van Maurice Greene. Greene liep in 1998 een tijd van 6.39 seconden, nu 20 jaar later is er dus eindelijk een nieuwe wereldrecordhouder op de 60 meter indoor.

Niet de eerste keer

Coleman liep eigenlijk niet de eerste keer een nieuw wereldrecord op de 60 meter, een maand eerder liep hij ook al onder de tijd van Greene. Omdat er geen elektronische startblokken waren en geen antidopingcontrole ter plaatse was ging de tijd van 6.37  seconden niet de boeken in als een nieuw wereldrecord.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest