Christian Coleman verbetert wereldrecord 60 meter indoor (video)

door 19 feb, 2018Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Runningdirect.nl

Christian Coleman heeft tijdens de Amerikaanse indoorkampioenschappen in Albuquerque (New Mexico) een nieuw wereldrecord gelopen op de 60 meter. Coleman liep de 60 meter in een tijd van 6.34 seconden en verbeterde hiermee de tijd van Maurice Greene. Greene liep in 1998 een tijd van 6.39 seconden, nu 20 jaar later is er dus eindelijk een nieuwe wereldrecordhouder op de 60 meter indoor.

Niet de eerste keer

Coleman liep eigenlijk niet de eerste keer een nieuw wereldrecord op de 60 meter, een maand eerder liep hij ook al onder de tijd van Greene. Omdat er geen elektronische startblokken waren en geen antidopingcontrole ter plaatse was ging de tijd van 6.37  seconden niet de boeken in als een nieuw wereldrecord.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest