Stichting Zevenheuvelenloop krijgt eigen boomgaard

door 23 feb, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Planten eerste boom Zevenheuvelen-boomgaard

Stichting Zevenheuvelenloop en centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei gaan samen een boomgaard aanleggen aan het parcours van de NN Zevenheuvelenloop. Vandaag is de eerste boom van de fruit- en notenboomgaard aan de Postweg in de gemeente Berg en Dal geplant. Het project wordt gefinancierd door de eigen vervoersbijdrage van deelnemers aan de evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop en door de gemeente Nijmegen en maakt onderdeel uit van Operatie Steenbreek van de Bastei.

Eerste boom

De eerste boom van de toekomstige boomgaard werd geplant door wethouder Harriët Tiemens, onder andere verantwoordelijk voor duurzaamheid, groen en water in de gemeente Nijmegen, wethouder Sjaak Thijssen, met onder andere milieu en afval in zijn portefeuille in de gemeente Berg en Dal, Ronald Veerbeek, directeur Stichting Zevenheuvelenloop en Gerard Mangnus, directeur De Bastei. De boomgaard zal verder worden aangeplant door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap uit Beek-Ubbergen.

Gemeentegrond

De boomgaard komt op een weideperceel van de gemeente Nijmegen dat in de gemeente Berg en Dal ligt. Het veld ligt aan het Klappeijenpad en de Postweg en daarmee direct aan het parcours van de NN Zevenheuvelenloop. De Bastei zal tijdens de drie hardloopevenementen aanwezig zijn om deelnemers en publiek over het belang van klimaatadaptatie van de leefomgeving. De deelnemers van de drie evenementen die van buiten de regio met eigen vervoer naar Nijmegen komen en dus niet met de trein komen, dragen met hun eigen vervoersbijdrage bij aan het boomgaard-project.

Operatie Steenbeek

Het aanleggen van de speciale Zevenheuvelen-boomgaard sluit aan bij Nijmegen European Green Capital en de doelstelling van de Stichting Zevenheuvelenloop om haar evenementen zo duurzaam mogelijk te organiseren. De aanplant is onderdeel van de campagne Operatie Steenbreek die De Bastei gaat voeren. Deze campagne richt zich op het zoveel mogelijk vergroenen van tuin en wijk. Groen zorgt voor een gezonde, mooie leefomgeving en het nodigt uit tot bewegen. Stenige tuinen en buurten houden ’s zomers de hitte teveel vast. Daarnaast kan regenwater door veel stenen moeilijker de grond in, waardoor het regenwater onnodig in het riool terecht komt en gezuiverd moet worden. Het motto van Operatie Steenbreek is daarom ‘Stenen eruit, groen erin’. Operatie Steenbreek is onderdeel van het programma Nijmegen European Green Capital.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Pin It on Pinterest