Mustafa El Aziz en Gilbert Masai favoriet bij de 13e Weir Venloop

door 28 feb, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Venloop

De organisatie van de Weir Venloop is er in geslaagd een zeer breed en aan elkaar gewaagd internationaal en Nederlands topveld aan te trekken.

De snelste internationale atleet is de Marokkaan Mustapha El Aziz. Hij liep in 2016 in Valencia een tijd van 59.29 minuten en is hiermee Marokkaans recordhouder. De KeniaanGilbert Masai heeft een persoonlijk record van 59.31 minuten dat hij in 2016 in Kopenhagen liep. Afgelopen jaar won hij de halve marathon van Berlijn in 59.57 minuten. Deze twee topfavorieten zullen een poging wagen om op zondag 25 maart het Weir Venloop parcoursrecord van 59.44 minuten uit de boeken te lopen. Het parcoursrecord werd in 2016 door de Keniaan Geoffrey Yegon gevestigd.

Zeer gevaarlijke outsiders zijn de Kenianen Edwin Kiptoo (60.11 minuten), Philip Tarbei (60.18 minuten), John Langat (60.40 minuten) en de Ugandees Abdallah Mande (60.18
minuten). Edwin won afgelopen jaar de Singelloop in Breda, Abdallah werd in deze wedstrijd tweede en John won reeds driemaal de Stadsloop in Appingedam. Een andere outsider, de Keniaan Victor Chumo, was nog niet zo snel op de halve marathon maar verraste afgelopen jaar wel met winst bij de 4 mijl van Groningen en de Montferlandrun.

De snelste atleten die zullen strijden om het Nederlands Kampioenschap halve marathon zijn Bart van Nunen (63.53 minuten) en Gert-Jan Wassink (64.04 minuten).

Bart werd in 2015 Nederlands Kampioen op de halve marathon en veroverde vorig jaar de zilveren medaille. Gert-Jan was in 2017 de snelste Nederlandse deelnemer van de Weir Venloop.

Andere podiumkandidaten zijn Mohamed Ali, Frank Futselaar, Edwin de Vries en Joeri Wolf. Mohamed werd in 2017 Nederlands Kampioen op de 5.000 meter, terwijl Frank bij het zelfde toernooi de winst pakte op de 10.000 meter. Deze maand veroverde Edwin de zilveren medaille bij de Nederlandse Kampioenschappen 10 km op de weg.

De Limburgse atleten Patrick Stitzinger, Ricardo Floris en Roel Wijmenga hebben eveneens bevestigd om bij de Venlose wedstrijd van start te gaan.

Tags: Venloop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!