Jesper van der Wielen en Mike Foppen starten in Stevensloop

door 3 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Jesper van der Wielen en Mike Foppen staan op zondag 18 maart aan de start van de 10 kilometer bij de Stevensloop. De 10 kilometer is met verschillende nationale toplopers de sterkst bezette afstand. Ook Frank Futselaar en Mohamed Ali doen mee op deze afstand. Bij de vrouwen doen Irene van Lieshout en Julia van Velthoven een gooi naar de winst.

Nederlandse Kampioenen

Met Van der Wielen, Foppen, Futselaar en Ali komen er twee regerende en twee oud Nederlands kampioenen aan de start. Jesper van der Wielen werd tot nu toe driemaal Nederlands kampioen, twee keer op de 5.000 meter en één keer op de cross. Bij de Stevensloop ging hij in 2015 met de winst op de 10 kilometer aan de haal en vorig jaar ging hij naar huis met de bronzen medaille op het NK halve marathon dat toen bij de Stevensloop werd gehouden. Mike Foppen maakt net als Van der Wielen deel uit van talententeam Team Zevenheuvelen. In november kroonde hij zich met een vierde overwinning tot keizer van de Zevenheuvelennacht. Eerder wist Foppen in 2016 verrassend de Nederlandse titel op de 1.500 meter te winnen.

Regerende kampioenen

Mohamed Ali won in 2017 het Nederlands kampioenschap 5.000 meter. De huidige Nederlands kampioen heeft een scherp record staan op deze afstand met 13.32. De beste tijd op de 10 kilometer van de Cuijkse atleet is 29.17. Vorig jaar werd Ali vijfde bij het NK halve marathon in Nijmegen. Futselaar is regerend Nederlands kampioen op de 10.000 meter op de baan. In 2017 won hij in 30.38 zijn eerste Nederlandse titel. Recent werd de Arnhemmer derde bij het NK indoor op de 3.000 meter. Op de 10 kilometer heeft hij een beste tijd van 29.58 staan. Jorit van Malsen, Joeri Wolf en Jorrit Cleij complementeren het sterke topveld op de 10 kilometer.

5 kilometer

Op de 5 kilometer komen ook enkele sterke lopers aan de start. De Japanner Yuki Kametaka is op trainingsstage in Apeldoorn en traint daar onder begeleiding van oud-topatleet Dennis Licht. Bij de Stevensloop komt hij zich testen op de kortste afstand. De 19-jarige atleet heeft een persoonlijk record van 14.20 op de 5.000 meter. Regionale topatleet Youri Pessy neemt het tegen hem op. Bij de vrouwen zijn de meest aansprekende namen die van Irene van Lieshout en Julia van Velthoven. Van Lieshout start op de 10 kilometer, Van Velthoven besluit volgende week of ze deelneemt aan de 5 of de 10 kilometer. Van Velthoven etaleerde het afgelopen winterseizoen een uitstekende vorm met podiumplaatsen bij de nationale Abdijcross en Mastboscross en een tijd van 34.25 op de 10 kilometer. Van Velthoven’s teamgenote bij Team Zevenheuvelen Marije Peters gaat voor de overwinning op de halve marathon.

Inschrijven voor de Stevensloop is nog mogelijk tot en met woensdag 7 maart via www.stevensloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!