Den Haag maakt zich klaar voor 44e CPC Loop Den Haag

door 5 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
CPC Loop

CPC Loop 2017. Foto: Bart Hoogveld

Zondag 11 maart vindt de 44e editie plaats van de NN CPC Loop Den Haag. Bij de voorjaarsklassieker staan jaarlijks ruim 40.000 deelnemers aan de start op één van de onderdelen.

Afstanden en parcours

Het grootste loopevenement van Den Haag kent één van de populairste halve marathons van Nederland. Het parcours leidt deelnemers vanaf het Malieveld richting de Pier van Scheveningen en terug. Ook zijn de afstanden 10 km en 5 km erg in trek en nemen duizenden kinderen deel aan de Triodus Jeugdloop 2,5 km en de Ernst & Bobbie Kinderloop 1 km.

Wereldtop

Traditioneel is de NN Halve Marathon elk jaar terug te vinden in de top-10 van snelste wereldtijden. Dit jaar pakt de organisatie uit met vier sterke Keniaanse kanshebbers om onder het uur te lopen. Het topdeelnemersveld wordt compleet gemaakt met twee grote talenten uit Kenia en twee Ethiopische outsiders.

Nederlanders

Bij het Nederlandse veld staat Hagenees Khalid Choukoud aan de start. Choukoud werkt via ‘Den Haag’ toe naar zijn topvorm om op 8 april in Rotterdam een nieuw persoonlijk record te lopen op de marathon. Bij het Nederlandse vrouwenveld voert Jill Holterman de atletenlijst aan.

Tags: CPC loop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest