Den Haag maakt zich klaar voor 44e CPC Loop Den Haag

door 5 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
CPC Loop

CPC Loop 2017. Foto: Bart Hoogveld

Zondag 11 maart vindt de 44e editie plaats van de NN CPC Loop Den Haag. Bij de voorjaarsklassieker staan jaarlijks ruim 40.000 deelnemers aan de start op één van de onderdelen.

Afstanden en parcours

Het grootste loopevenement van Den Haag kent één van de populairste halve marathons van Nederland. Het parcours leidt deelnemers vanaf het Malieveld richting de Pier van Scheveningen en terug. Ook zijn de afstanden 10 km en 5 km erg in trek en nemen duizenden kinderen deel aan de Triodus Jeugdloop 2,5 km en de Ernst & Bobbie Kinderloop 1 km.

Wereldtop

Traditioneel is de NN Halve Marathon elk jaar terug te vinden in de top-10 van snelste wereldtijden. Dit jaar pakt de organisatie uit met vier sterke Keniaanse kanshebbers om onder het uur te lopen. Het topdeelnemersveld wordt compleet gemaakt met twee grote talenten uit Kenia en twee Ethiopische outsiders.

Nederlanders

Bij het Nederlandse veld staat Hagenees Khalid Choukoud aan de start. Choukoud werkt via ‘Den Haag’ toe naar zijn topvorm om op 8 april in Rotterdam een nieuw persoonlijk record te lopen op de marathon. Bij het Nederlandse vrouwenveld voert Jill Holterman de atletenlijst aan.

Tags: CPC loop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest