Den Haag maakt zich klaar voor 44e CPC Loop Den Haag

door 5 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
CPC Loop

CPC Loop 2017. Foto: Bart Hoogveld

Zondag 11 maart vindt de 44e editie plaats van de NN CPC Loop Den Haag. Bij de voorjaarsklassieker staan jaarlijks ruim 40.000 deelnemers aan de start op één van de onderdelen.

Afstanden en parcours

Het grootste loopevenement van Den Haag kent één van de populairste halve marathons van Nederland. Het parcours leidt deelnemers vanaf het Malieveld richting de Pier van Scheveningen en terug. Ook zijn de afstanden 10 km en 5 km erg in trek en nemen duizenden kinderen deel aan de Triodus Jeugdloop 2,5 km en de Ernst & Bobbie Kinderloop 1 km.

Wereldtop

Traditioneel is de NN Halve Marathon elk jaar terug te vinden in de top-10 van snelste wereldtijden. Dit jaar pakt de organisatie uit met vier sterke Keniaanse kanshebbers om onder het uur te lopen. Het topdeelnemersveld wordt compleet gemaakt met twee grote talenten uit Kenia en twee Ethiopische outsiders.

Nederlanders

Bij het Nederlandse veld staat Hagenees Khalid Choukoud aan de start. Choukoud werkt via ‘Den Haag’ toe naar zijn topvorm om op 8 april in Rotterdam een nieuw persoonlijk record te lopen op de marathon. Bij het Nederlandse vrouwenveld voert Jill Holterman de atletenlijst aan.

Tags: CPC loop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!