Mix van Keniaanse, Japanse en Ethiopische vrouwen gaan voor spannende race zorgen bij 38ste Marathon Rotterdam

door 5 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Keniaanse Visiline Jepkesho, Japanse Kayoko Fukushi en Ethiopische Biruktayit Eshetu gaan naar verwachting zondag 8 april voor de titel strijden bij de 38ste editie van NN Marathon Rotterdam. Drie aansprekende namen die eerder al internationale wedstrijden wisten te winnen.

De 28-jarige Jepkesho liep vorig jaar haar persoonlijk record van 2.21.37 tijdens de Marathon van Parijs. Haar tijd was goed voor een notering in de top-15 van de wereldjaartijden in 2017. In 2016 won Jepkesho eveneens deze Marathon van Parijs en werd zij voor Kenia geselecteerd om haar land te vertegenwoordigen op de olympische spelen in Rio. Op papier heeft Jepkesho de snelste tijd maar zij kan sterke concurrentie naast zich verwachten.

Ook de Japanse Kayoko Fukushi heeft een enorme staat van dienst met snelle tijden. De 35-jarige Fukushi is meervoudig finaliste op diverse wereldkampioenschappen en de olympische spelen. Meest aansprekend is haar bronzen medaille op het WK marathon van 2013. In 2016 won Fukushi nog de Marathon van Osaka in een persoonlijke record (2.22.17). De organisatie is trots en verheugd dat zo’n groot atlete uit marathonland Japan naar Rotterdam komt om een topprestatie neer te zetten.

Biruktayit Eshetu uit Ethiopië is al sinds 2010 aanwezig bij grote internationale wedstrijden. De 27-jarige atlete won eerder dit jaar (januari 2018) de Marathon van Houston. Haar persoonlijk record van 2.23.51 liep ze in 2015. Eshetu zegevierde eerder ook op het uitdagende parcours van de Marathon van Sydney.

Voor de nog jonge maar veelbelovende atlete Sintayehu Lewetegn wordt haar deelname heel bijzonder. De 21-jarige atlete uit Ethiopië debuteert namelijk in Rotterdam. Lewetegn geldt als een groot talent en liep afgelopen jaar in Kampala op het WK XC naar een veertiende plaats .

Marathon Rotterdam Inge de Jong

Nederlandse atlete

Inge de Jong staat als Nederlandse atlete aan de start bij de iconische Erasmusbrug. De Jong werd twee jaar geleden bij de Nederlandse vrouwen knap tweede bij de NN CPC Loop Den Haag en zesde bij de NN Marathon Rotterdam.

Het parcoursrecord van de Marathon Rotterdam staat bij de vrouwen sinds 2012 op naam van de Ethiopische Tiki Gelana ( 2.18.58).

De toppers op een rijtje (naam, land, leeftijd, persoonlijk record, jaar en stad van pr)

  • Visiline Jepkesho (Kenia)              28    2.21.37     2017 Parijs
  • Kayoko Fukushi (Japan)                35    2.22.17     2016 Osaka
  • Biruktayit Eshetu (Ethiopië)            27    2.23.51     2015 Houston
  • Sentayehu Lewetegn (Ethiopië)     21    DEBUT
  • Inge de Jong (Nederland)              41    2.33.20      2016 Rotterdam

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest