Parcours Stevensloop wordt schoongemaakt tijdens plogrun

door 5 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Op zaterdag 10 maart vindt een plogrun plaats op het parcours van de Stevensloop. Bij deze trainingsloop ruimen de lopers tijdens het hardlopen al het afval op de route op. Hiermee biedt de organisatie een volledig schoon parcours aan de deelnemers van de Stevensloop op zondag 18 maart.

Ploggen

Ploggen is een uit Zweden overgewaaide hardlooprage en staat voor een combinatie van joggen en het Zweedse woord ‘plocka’, wat verzamelen betekent. De Stichting Zevenheuvelenloop wil voorop blijven lopen en haar evenementen zo duurzaam mogelijk organiseren. Een plogrun om afval op te ruimen in de gemeente Nijmegen en daarmee het parcours van de Stevensloop zo schoon mogelijk te maken, past bij het duurzame karakter van de evenementen van de stichting. Op zondag 18 maart kunnen deelnemers hierdoor genieten van een schoon parcours. Ook na afloop ruimt de organisatie het parcours op. Hiermee is het parcours na afloop van het evenement schoner dan het er op dit moment bij ligt.

Green Capital

Tijdens de plogrun wordt de duurzame bakfiets van Nijmegen Green Capital ingezet om het afval te verzamelen en af te voeren. Nijmegen is dit jaar European Green Capital en de Stichting Zevenheuvelenloop speelt daar graag op in. Naast deze nieuwe plogrun wordt gekeken naar verdere stappen die kunnen worden genomen op het gebied van verduurzaming. Bij de Stevensloop wordt onder andere aangestuurd op een betere scheiding van afval door de deelnemers.

Hardlopers die graag mee willen helpen, kunnen zich melden via info@stevensloop.nl.

Inschrijven voor de Stevensloop is nog mogelijk tot en met woensdag 7 maart via www.stevensloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest