Michel Butter en Andrea Deelstra gaan voor titel bij de NK Cross in het Amsterdamse bos

door 6 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

In het weekend van 10 en 11 maart organiseert de Boscross voor de tweede keer op rij het NK Cross in het Amsterdamse bos. Na de succesvolle editie van vorig jaar heeft dit jaar de Nederlandse topper Michel Butter zich ingeschreven voor de lange cross over 12 kilometer. Recreanten en scholieren kunnen op de zaterdag ook hun kwaliteiten testen op het NK parcours. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 8 maart.

Na zijn eerste plaats op het NK 10 km in Schoorl en een uitstapje naar het NK 3.000 m op de baan bereid Butter zich nu in Spanje voor op het NK Cross. Zijn grootste concurrent voor de titel zijn teamgenoot bij AV Castricum, Edwin de Vries, die tweede staat in het nationaal crosscircuit. Andere kanshebbers zijn Jesper van der Wielen, nationaal kampioen Cross van 2017, en Lucas Nieuweboer.

Bij de dames lange cross over 9 kilometer maakt Andrea Deelstra – de winnares van vorig jaar – goede kansen op de titel. Zij is net terug van een trainingsstage in het zuiden van Portugal. Haar voornaamste concurrenten zijn Julia van Velthoven en Anne Luijten.

Het NK parcours van 3 km voert over gras, zand, bospaadjes, met modder, boomwortels en plassen en over de bekende ‘Ajax’-heuvel waar Ajax traditioneel het seizoen de trainingen begint. Ten opzichte van vorig jaar is het parcours  compacter geworden. De deelnemers moeten de heuvel nu per ronde vier maal beklimmen. Daardoor is de wedstrijd voor de toeschouwers vanaf de heuvel nog beter te volgen. De Boscross is daarmee een parcours dat past in de oude Engelse traditie van cross country.

(Persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest