Michel Butter en Andrea Deelstra gaan voor titel bij de NK Cross in het Amsterdamse bos

door 6 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

In het weekend van 10 en 11 maart organiseert de Boscross voor de tweede keer op rij het NK Cross in het Amsterdamse bos. Na de succesvolle editie van vorig jaar heeft dit jaar de Nederlandse topper Michel Butter zich ingeschreven voor de lange cross over 12 kilometer. Recreanten en scholieren kunnen op de zaterdag ook hun kwaliteiten testen op het NK parcours. Inschrijven kan nog tot en met donderdag 8 maart.

Na zijn eerste plaats op het NK 10 km in Schoorl en een uitstapje naar het NK 3.000 m op de baan bereid Butter zich nu in Spanje voor op het NK Cross. Zijn grootste concurrent voor de titel zijn teamgenoot bij AV Castricum, Edwin de Vries, die tweede staat in het nationaal crosscircuit. Andere kanshebbers zijn Jesper van der Wielen, nationaal kampioen Cross van 2017, en Lucas Nieuweboer.

Bij de dames lange cross over 9 kilometer maakt Andrea Deelstra – de winnares van vorig jaar – goede kansen op de titel. Zij is net terug van een trainingsstage in het zuiden van Portugal. Haar voornaamste concurrenten zijn Julia van Velthoven en Anne Luijten.

Het NK parcours van 3 km voert over gras, zand, bospaadjes, met modder, boomwortels en plassen en over de bekende ‘Ajax’-heuvel waar Ajax traditioneel het seizoen de trainingen begint. Ten opzichte van vorig jaar is het parcours  compacter geworden. De deelnemers moeten de heuvel nu per ronde vier maal beklimmen. Daardoor is de wedstrijd voor de toeschouwers vanaf de heuvel nog beter te volgen. De Boscross is daarmee een parcours dat past in de oude Engelse traditie van cross country.

(Persbericht)

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This