Eerste Amsterdam Urban Trail een groot succes

door 18 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Amsterdam Urban Trail

Zondagochtend 18 maart verzamelden 3.500 deelnemers zich voor de eerste editie van de Amsterdam Urban Trail. Zij trotseerden vol enthousiasme en goed gehumeurd de kou en liepen een parcours van 10 km dat hen door maar liefst 18 bijzondere locaties leidde.

Met temperaturen die richting het vriespunt gingen, was het rillen en klappertanden maar ook genieten geblazen voor de deelnemers aan de Amsterdam Urban Trail. De start en finish van deze eerste editie waren gesitueerd op NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Vanaf hier passeerden de lopers maar liefst 18 bijzondere locaties.

Om 9.30 klonk het startschot en vertrok het eerste peloton van 700 lopers richting het Noorderlicht café. Het parcours bood heel wat variatie: deelnemers liepen langs vintage meubels in Neef Louis Design en tussen de felgekleurde containerwoningen door. Ze doken het Amsterdamse nachtleven in bij The Butcher en liepen door een offshore trainingsruimte bij Falck Safety Services.

Dat de Amsterdam Urban Trail geen wedstrijd is, maar vooral een belevingsloop, bleek wel uit het feit dat sommige lopers zelfs even stopten om de locaties goed te aanschouwen of snel even een selfie te nemen. Na een 10 km lange inspanning werden de lopers feestelijk onthaald in de NDSM-loods. Daar wachtte ze een heerlijk ontbijt en konden ze nagenieten van de Amsterdamse ontdekkingstocht.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie: “De introductie van een nieuw evenement in een nieuwe stad is altijd spannend, maar we zijn heel blij met het verloop van de Amsterdam Urban Trail en de reacties van de deelnemers”, zegt Sigrid van der Toorn, organisator van de Amsterdam Urban Trail.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest