.

Eerste Amsterdam Urban Trail een groot succes

door 18 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Amsterdam Urban Trail

Zondagochtend 18 maart verzamelden 3.500 deelnemers zich voor de eerste editie van de Amsterdam Urban Trail. Zij trotseerden vol enthousiasme en goed gehumeurd de kou en liepen een parcours van 10 km dat hen door maar liefst 18 bijzondere locaties leidde.

Met temperaturen die richting het vriespunt gingen, was het rillen en klappertanden maar ook genieten geblazen voor de deelnemers aan de Amsterdam Urban Trail. De start en finish van deze eerste editie waren gesitueerd op NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Vanaf hier passeerden de lopers maar liefst 18 bijzondere locaties.

Om 9.30 klonk het startschot en vertrok het eerste peloton van 700 lopers richting het Noorderlicht café. Het parcours bood heel wat variatie: deelnemers liepen langs vintage meubels in Neef Louis Design en tussen de felgekleurde containerwoningen door. Ze doken het Amsterdamse nachtleven in bij The Butcher en liepen door een offshore trainingsruimte bij Falck Safety Services.

Dat de Amsterdam Urban Trail geen wedstrijd is, maar vooral een belevingsloop, bleek wel uit het feit dat sommige lopers zelfs even stopten om de locaties goed te aanschouwen of snel even een selfie te nemen. Na een 10 km lange inspanning werden de lopers feestelijk onthaald in de NDSM-loods. Daar wachtte ze een heerlijk ontbijt en konden ze nagenieten van de Amsterdamse ontdekkingstocht.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie: “De introductie van een nieuw evenement in een nieuwe stad is altijd spannend, maar we zijn heel blij met het verloop van de Amsterdam Urban Trail en de reacties van de deelnemers”, zegt Sigrid van der Toorn, organisator van de Amsterdam Urban Trail.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest