Sfeervolle en winterse 17e editie van de Nacht van Groningen, podiumplaatsen voor Team4Mijl

door 18 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De Nacht van Groningen kende zaterdagavond 17 maart een sfeervolle en winterse editie met 1.700 deelnemers. Op de Ossenmarkt was het een gezellig weerzien voor de looptraditie van Groningen die ook dit jaar in maart plaatsvond. De gevoelstemperatuur van onder het vriespunt mocht de looppret niet drukken. Deelnemers liepen met lampjes en het eventterrein en het parcours door binnenstad en het Noorderplantsoen was extra verlicht. Het eerste startschot werd gegeven door Wethouder Sport Paul de Rook. Trots maakte De Rook bekend dat Groningen ‘Hostcity’ van de Nationale Sportweek 2018 is. Diverse Team4Mijl atleten liepen overtuigend naar podiumplaatsen.

Ondanks de winterse weersverwachtingen waren lopers en supporters weer massaal naar de Ossenmarkt gekomen. Allen waren goed voorbereid en ingepakt om te genieten van het sfeervolle loopevenement. Om 20.00 uur klonk het eerste startschot door Wethouder Sport Paul de Rook. De trotse wethouder maakte bekend dat Groningen één van de hostcities is van de Nationale Sportweek 2018. De sportweek vindt plaats van 15 tot en met 29 september 2018 en overlapt daarmee met de Europese Week van de Sport. Honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit heel Nederland openen dan hun deuren en verzorgen sportclinics, -toernooien en -demonstraties. Aan de lopers van de 5 km de eerst om het spits af te bijten. Mooi om te zien dat dit jaar vooral veel jonge deelnemers aan de start verschenen. Zichtbaar enthousiast namen ze na de finish de speciale medaille in ontvangst.

Om 21.00 uur volgden de lopers van de langere afstanden. Op het programma stonden de 10 km, 10 Engelse Mijl en Halve Marathon. Het parcours bracht de lopers een prachtige route door de binnenstad van Groningen en het Noorderplantsoen. Een afwisseling van stedelijk naar een groene omgeving. Onderweg werden de lopers voorzien van verzorging. “Een koude en mooie editie. Hulde aan alle lopers die in deze barre omstandigheden zijn gekomen!” aldus een opgewerkte Elske Dijkstra, organisator van de Nacht van Groningen.

Uitslagen

Mannen – 5 km
1. Jaap Gerben Vellinga – 15:34
2. Bram Buigel – 15:40
3. Maurice Smit – 15:43
Vrouwen – 5 km
7. Jacelyn Gruppen – 17:21
11. Jolien de Waard – 18:43
13. Sofie Lovdal – 19:11
Mannen – 10 km
1.  Arjan Marchand – 31:59
2.  Maarten Hindriks – 32:35
3.  Ben Stellingwerf – 32:41
Vrouwen – 10 km
1.  Elisa de Jong – 38:00
2.  Lotte de Hosson – 39:05
3.  Alejandra Hernandez – 44:36
Mannen – 10 Engelse Mijl
1. Ward Brasse – 57:46
2. Martijn Tervelde – 01:00:35
3. A.J. van der Mei – 01:07:57
Vrouwen – 10 Engelse Mijl
1.   Christien Koning – 01:10:49
2.   Sanne Heidinga – 01:11:14
3.   Miny Verheij – 01:11:33
Mannen – Halve Marathon
1. Michael Majewski – 01:11:13
2. Edwin Slijkhuis – 01:12:15
3. Rafal Konieczka – 01:20:35
Vrouwen – Halve Marathon
1. Hinke Schokker – 01:27:31
2. Kelley Hess – 01:34:39
3. Yvonne Huis in ‘t Veld – 01:36:32

Ossenmarkt

De Ossenmarkt was voor de tweede keerde start- en finishlocatie en ook voor de tweede keer stond het evenement in maart op de kalender. Dé Ossemarkt was deze avond dé plek waar gezelligheid, sport en entertainment samenkwam gezellig met vrienden, kennissen en familie. Het evenement is inmiddels een waardevolle en niet te missen traditie in het Groningse. Het parcours in de binnenstad is uniek en het is één van de weinige hardloopevenementen in de avond.

Goede doel

Voorafgaand werd een cheque van €1125,- overhandigd aan het Goede doel NCFS. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met CF (ook wel bekend als taaislijmziekte) in Nederland.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest