Jesper van der Wielen wint vrieskoude Stevensloop

door 19 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Jesper van der Wielen wint Stevensloop 2018

Jesper van der Wielen heeft de sterk bezette 10 kilometer bij een ijskoude vierde editie van de Stevensloop gewonnen. De Team Zevenheuvelen atleet was zijn teamgenoot Joeri Wolf en Arnhemmer Frank Futselaar te snel af. Bij de vrouwen was Julia van Velthoven het eerste terug na tien ijzige kilometers. Irene van Lieshout en Miranda Boonstra veroverden de overige podiumplaatsen. Ondanks de temperatuur rond het vriespunt en de snijdende oostenwind kijkt de organisatie terug op een succesvol evenement.

Voorsprong

Van der Wielen nam al snel afstand van de rest van het veld en kwam met grote voorsprong aan de finish. Naast Van der Wielen, Wolf en Futselaar, liepen ook Mike Foppen, Jorrit Cleij en Mohammed Ali mee in de kop van de wedstrijd. Op het stadseiland Veur Lent stond de sterke oostenwind recht van voren en vocht Van der Wielen alleen tegen de wind. Van der Wielen behaalde in 31.10 zijn tweede overwinning bij de Stevensloop na de winst bij de eerste editie. Wolf (31.47) en Futselaar (31.56) volgden kort daarna. Bij de vrouwen liep Van Velthoven soeverein naar de winst in 35.54. Van Lieshout (tweede in 38.26) en Boonstra (derde in 39.10) moesten de atlete van Team Zevenheuvelen al vroeg laten gaan.

Overige afstanden

De 5 kilometer werd gewonnen door Amsterdammer Tom Disveld (16.02) en op de halve marathon was de winst voor Team Zevenheuvelen atleet Wesley Mols. De 5 kilometer bij de vrouwen werd gewonnen door de jonge, talentvolle Manjorie Janssen. Ondanks de felle wind finishte de juniore in een snelle tijd van 17.36. Mols wist in zijn thuisstad de winst voor zich op te eisen op de halve marathon. Na 1.12.19 was de 22-jarige loper terug bij de finish. Zijn teamgenote Marije Peters was de snelste vrouw op de halve marathon. De Groesbeekse had 1.26.09 nodig voor de 21 winderige kilometers.

Snijdende wind

Alle deelnemers aan de vierde Stevensloop kregen te maken met bijzonder koude omstandigheden. De organisatie nam enkele maatregelen vanwege het winterse weer en het medische- en weerteam monitorde de omstandigheden continu. Ronald Veerbeek kijkt tevreden terug op zijn laatste evenement als directeur van de Stichting Zevenheuvelenloop: “In de negen jaar als directeur heb ik het nog bij geen enkel evenement zo snijdend koud meegemaakt als vandaag bij de Stevensloop. Desondanks hebben we vandaag weer heel veel tevreden hardlopers gezien en kunnen we als organisatie trots zijn op een goed verlopen evenement. Complimenten voor alle vrijwilligers die de hele dag hard hebben gewerkt in de vrieskou om de deelnemers een prachtige hardloopdag te bezorgen.”

Het volgende evenement van de Stichting Zevenheuvelenloop is de Marikenloop op zondag 27 mei. Inschrijven voor deze grootste ladiesrun van Nederland is mogelijk via www.marikenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest