Sfeervolle Maastricht Urban Trail op prachtige lentedag

door 27 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Maastricht Urban Trail

Afgelopen zondagochtend 25 maart verzamelden 750 deelnemers zich voor de tweede editie van de Maastricht Urban Trail. Vol enthousiasme en goed gehumeurd liepen ze een parcours van 9 km door prachtige gebouwen en langs unieke locaties.

De start van deze tweede editie was gesitueerd midden in het centrum op de Markt, naast het Stadhuis. Om 9.30 klonk het startschot en vertrok de eerste wave naar de eerste locatie, Boekhandel Dominicanen. Het parcours met 17 highlights bood heel wat variatie. Deelnemers liepen deze editie onder andere door een bioscoop, een muziekschool en door het Regionaal Historisch Centrum. Ook doken de deelnemers het Maastrichtse nachtleven in bij Complex en liepen ze door de wijnkelders van Thiessen.

De Maastricht Urban Trail kent geen wedstrijd, maar is vooral een loopbelevenis om de stad te ontdekken. Genieten stond centraal, dat was duidelijk te zien. De lopers stopten regelmatig om de locaties goed te aanschouwen of even een selfie te nemen. Na het stadse parcours van ongeveer 9 km werden de lopers feestelijk onthaald door de enthousiaste vrijwilligers en de beats van DJ Doa. Op het Sphinx Cour wachtten de welverdiende medaille en een heerlijk ontbijt.

Maastricht Urban Trail

“We kijken terug op weer een succesvolle en prachtige editie! De deelnemers hebben Maastricht en haar bijzondere locaties op haar mooist kunnen ervaren. Wat fijn om al die stralende gezichten te zien bij de finish. Daar doen we het voor”, aldus Edgar de Veer, organisator van de Maastricht Urban Trail.

Landelijke tour

De Maastricht Urban Trail is onderdeel van de Urban Trail Series Nederland. De eerstvolgende Urban Trails vinden plaats in Leeuwarden (22 april), Rotterdam (6 mei) en Den Haag (24 juni).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!