Spartan en CRAFT Sportswear starten samenwerking

door 31 mrt, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Spartan en CRAFT Sportswear starten samenwerking

Spartan (bekend van de obstacle races) en CRAFT Sportswear starten wereldwijd een samenwerking. Met dit meerjarige partnerschap zullen de partijen samen voor het eerst kwalitatieve, technisch hoogwaardige kleding ontwerpen voor de steeds populairder wordende sport ‘Obstacle Course Racing’ (OCR). CRAFT gebruikt hiervoor dezelfde wetenschappelijke techniek en sportspecifieke kennis als het voor de kleding voor de Olympische sporters doet. De kleding van CRAFT is op dit moment in meer dan 39 landen verkrijgbaar; Spartan heeft ruim 200 races georganiseerd in meer dan 30 landen wereldwijd.

“De groei van Spartan zorgde ervoor dat er meer OCR-sporters zijn die behoefte hebben aan technische kleding die lang meegaat”, zegt Eric Schenker, CEO van CRAFT Sportswear Noord-Amerika. “CRAFT ontwerpt al decennialang ergonomisch kwalitatieve producten voor de allerbeste sporters wereldwijd. Wij zijn dan ook zeer verheugd om als eerste bedrijf onze sportkennis en onderzoekservaring te gebruiken voor de allereerste speciale kleding voor Spartan-deelnemers. CRAFT richt zich als merk op Olympische kampioenen en helden, en iedere Spartan-race-deelnemer behoort zeker tot die doelgroep!”

De OCR-specifieke kleding- en schoenenlijn ‘Powered By’ van CRAFT en Spartan wordt momenteel ontwikkeld in het sport- en wetenschaps-laboratorium van CRAFT in Zweden. Deelnemers van Spartan krijgen te maken met onderdelen waarbij functioneel bewegen en extreme temperaturen van grote invloed zijn. Omdat het winnen van de race slechts om milliseconden gaat, neemt het ontwerp- en technisch team van CRAFT elk detail uitgebreid onder de loep. Elke steek en zoom wordt zorgvuldig geplaatst, om zo te voldoen aan de ergonomische en warmtebehoeften van de obstacle-racers.

De schoenen zijn al verkrijgbaar in Europa en zijn speciaal ontworpen voor obstakels en natuurlijke onderdelen waar sporters tijdens een OCR-parcours mee te maken krijgen. De ‘Powered By’-lijn wordt begin 2019 geïntroduceerd, samen met de kleding van de bestaande training-lijn van CRAFT die in de zomer van 2018 wordt geïntroduceerd.

De eerstvolgende Spartan-races in Nederland zijn op 30 juni 2018 in Maastricht en op 1 september 2018 wederom in Amsterdam (IJmuiden aan Zee). Tijdens de eerste race vorig jaar deden bijna drieduizend deelnemers mee in Amsterdam (IJmuiden aan Zee). De Spartan-races richten zich op sport, atletiek en competitie, waarbij lichaam en geest van de deelnemers worden uitgedaagd op een genadeloos parcours. Obstakels als speerwerpen, een omgekeerde schuine wand beklimmen, oversteken via monkeybars en onder prikkeldraad door kruipen zijn onderdelen van dat parcours.

Meer informatie over Spartan Race: www.spartanrace.nl.

Over CRAFT Sportwear

CRAFT is een Zweeds merk dat is gespecialiseerd in kleding voor duursporten, waarbij prestatie en comfort van cruciaal belang zijn voor een goed resultaat. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert vernieuwende kleding en accessoires voor Olympische kampioenen en andere helden. Daarbij combineert het de liefde voor duursporten met een eerlijke afkomst van stoffen. CRAFT is een toegewijde organisatie die groot durft te denken. Kijk voor meer informatie op www.craftsportswear.com.

Over Spartan Race

Spartan Race is het grootste obstacle race-merk ter wereld en de eerste in zijn categorie met chip-timing en wereldwijde ranglijsten. Spartan Race organiseerde in 2018 al ruim 200 evenementen in meer dan dertig landen. Gezamenlijk namen meer dan een miljoen sporters deel aan een Spartan Race. Spartan Race staat open voor deelnemers van alle niveaus en biedt speciale heats voor wedstrijd- en elitesporters. Spartan Race heeft op social media meer dan vijf miljoen volgers en verkoopt ook diverse fitness- en wellnessproducten. Mede dankzij de populaire Amerikaanse tv-serie is obstacle racen in de stijl van een Spartan Race een van de snelst groeiende sporten — en lifestyles — ter wereld. Elk jaar is het Spartan Race World Championship het hoogtepunt van het seizoen. Ga voor meer informatie over de Spartan Races wereldwijd, nieuws en inschrijving voor races naar www.spartan.com.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest