Dafne Schippers naar FBK Games

door 4 apr, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Dafne Schippers tijdens FBK Games

Publiek wordt grote winnaar bij FBK Games

Over iets minder dan twee maanden, op zondag 3 juni 2018 wordt de 37e editie van de FBK Games gehouden. De enige internationale topwedstrijd in Nederland ondergaat op veel fronten wijzigingen. De organisatie kiest voor meer actie en een betere sportbeleving in het stadion. De algemene publieksbeleving moet spannender en het publiek wordt getrakteerd op ’s werelds beste atleten die het tegen de Nederlandse top zullen gaan opnemen. Topatletiek, internationale krachtmeting en entertainment zijn de kernwoorden voor de FBK Games 2018 met het publiek als grote winnaar.

Dat is de insteek van atletenmanagementbureau Global Sports Communication, de nieuwe eigenaar van de FBK Games. ‘Hengelo’ moet weer een uitverkocht evenement worden, waar alle sportliefhebbers bij willen zijn. En hoe kan dat beter dan door vandaag meteen ’s lands meest toonaangevende topatlete aan te kondigen: Dafne Schippers start op de 200 meter!

Dafne Schippers: ‘Zin in Hengelo’

Tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter Dafne Schippers start in Hengelo op de 200 meter. Nadat Schippers in mei de hele wereld overvliegt voor haar twee IAAF Diamond Leaguewedstrijden in Doha en Shanghai, zal de 25-jarige atlete terugkeren op vaderlandse bodem voor ‘Hengelo’. Vanaf trainingskamp Florida reageert ze enthousiast: ,,De FBK Games is altijd een super leuke wedstrijd om te lopen. Ik loop altijd goed in Hengelo en na al die jaren voelt het een beetje als thuiskomen. Het enthousiaste publiek en de sfeer in het stadion geeft me echt een kick. Ik heb er heel veel zin in!”

Hans Kloosterman: ‘Spetterende nieuwe formule’

“We starten dit jaar met een nieuwe formule”, aldus meeting director Hans Kloosterman. ,,Minder disciplines, meer spektakel. We richten de onderdelen in als echte battles, veelal rondom onze Nederlandse toppers. In het geval van Dafne betekent dat dus een rechtstreeks duel met een belangrijke concurrente van haar. Op alle elf disciplines willen we een vergelijkbare internationale krachtmeting presenteren. Ook brengen we veel meer entertainment in het programma. Het wordt echt spetterend.”

Ellen van Langen: ‘Meer overzicht, meer focus’

Ellen van Langen is al vele jaren verantwoordelijk voor de samenstelling van het atletenveld van de FBK Games en fungeert dit jaar samen met Hans Kloosterman als meeting director. “De laatste jaren doet Nederland weer helemaal mee in de top van de atletiek, we hebben bij de keuze van de onderdelen vooral gekeken naar de Nederlandse atleten. Daarnaast nodigen we sterke internationale concurrenten uit, zodat we mooie battles kunnen laten zien. Ik kan mij geen mooiere plek bedenken dan het  FBK Stadion om deze battles van wereldklasse te aanschouwen, Hengelo is al decennia lang het toneel van atletiek op wereldniveau en dat op eigen bodem. Dat maakt het zo mooi om elk jaar weer aan mee te mogen bouwen.”

“Dafne is daarbij natuurlijk de belangrijkste blikvanger. De komende weken zullen er nog meer topatleten volgen. Ik kijk uit naar de nieuwe opzet van het evenement. Het geeft het publiek meer overzicht, en meer focus op de afzonderlijke onderdelen, zodat elke discipline de aandacht krijgt die het verdient.”

Jos Hermens: ‘Oude tijden herleven’

In november 2017 werd de overname van de FBK Games door Global Sports Communication bekend gemaakt. Oprichter en boegbeeld is Jos Hermens, die bovendien al 30 jaar nauw betrokken is bij de enige internationale topwedstrijd die Nederland rijk is: ,,Ik herinner mij nog goed de gouden tijden van Hengelo. De wereldrecords van Haile Gebrselassie en de komst van Carl Lewis staan mij nog helder voor de geest. Het publiek stond op de banken en we hadden een wereldwijde uitstraling. Daar wil ik weer naar toe. Het publiek is veeleisender geworden, wil dat ieder event een belevenis is. Ik ben er van overtuigd dat we dat kunnen in Hengelo. Mijn droom is dat we in 2020 weer een uitverkocht huis hebben. Steeds een stapje hoger. Oude tijden gaan herleven.”

Programma

Het programma van 2018 wordt als volgt:

Mannen

200m – 400m – 800m – 110m horden – polsstokhoogspringen – verspringen

Vrouwen

200m – 400m – Engelse mijl – 100m horden – hoogspringen

De kaartverkoop van de 37e editie van de FBK Games is vandaag gestart. Alle informatie vindt u op www.fbkgames.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest