De laatste kilometers van Marian de Jong, laatste loopster Marathon Rotterdam (Video)

door 9 apr, 2018Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Marathon Rotterdam laatste loper Marian de Jong

Gisteren kwam rond 16:30 uur de laatste loper de finish op de Coolsingel over. Het was een Dordtse thuiszorgmedewerkster, de 58-jarige Marian de Jong. Ze vertelde tegen Radio Rijnmond dat ze onder meer meeliep voor haar man die anderhalf jaar geleden overleed. Hij heeft haar jarenlang op de fiets begeleid terwijl ze marathons liep. De Jong nam de laatste meters van de marathon haar twee kleindochters mee aan de hand en werd door duizenden toegejuicht. Burgemeester Aboutaleb ving haar bij de finish op, samen met de winnaar van de marathon van Rotterdam, de Keniaan Kenneth Kipkemoi. Hij liep de marathon van Rotterdam in een tijd van 2.05.44. Marian de Jong bleef net binnen de zes uur. Ze kreeg bij de finish twee medailles. Ook een voor haar overleden man.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest