.

De laatste kilometers van Marian de Jong, laatste loopster Marathon Rotterdam (Video)

door 9 apr, 2018Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Sport

Marathon Rotterdam laatste loper Marian de Jong

Gisteren kwam rond 16:30 uur de laatste loper de finish op de Coolsingel over. Het was een Dordtse thuiszorgmedewerkster, de 58-jarige Marian de Jong. Ze vertelde tegen Radio Rijnmond dat ze onder meer meeliep voor haar man die anderhalf jaar geleden overleed. Hij heeft haar jarenlang op de fiets begeleid terwijl ze marathons liep. De Jong nam de laatste meters van de marathon haar twee kleindochters mee aan de hand en werd door duizenden toegejuicht. Burgemeester Aboutaleb ving haar bij de finish op, samen met de winnaar van de marathon van Rotterdam, de Keniaan Kenneth Kipkemoi. Hij liep de marathon van Rotterdam in een tijd van 2.05.44. Marian de Jong bleef net binnen de zes uur. Ze kreeg bij de finish twee medailles. Ook een voor haar overleden man.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest