De laatste kilometers van Marian de Jong, laatste loopster Marathon Rotterdam (Video)

door 9 apr, 2018Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Marathon Rotterdam laatste loper Marian de Jong

Gisteren kwam rond 16:30 uur de laatste loper de finish op de Coolsingel over. Het was een Dordtse thuiszorgmedewerkster, de 58-jarige Marian de Jong. Ze vertelde tegen Radio Rijnmond dat ze onder meer meeliep voor haar man die anderhalf jaar geleden overleed. Hij heeft haar jarenlang op de fiets begeleid terwijl ze marathons liep. De Jong nam de laatste meters van de marathon haar twee kleindochters mee aan de hand en werd door duizenden toegejuicht. Burgemeester Aboutaleb ving haar bij de finish op, samen met de winnaar van de marathon van Rotterdam, de Keniaan Kenneth Kipkemoi. Hij liep de marathon van Rotterdam in een tijd van 2.05.44. Marian de Jong bleef net binnen de zes uur. Ze kreeg bij de finish twee medailles. Ook een voor haar overleden man.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest