De laatste kilometers van Marian de Jong, laatste loopster Marathon Rotterdam (Video)

door 9 apr, 2018Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

SportSport

Marathon Rotterdam laatste loper Marian de Jong

Gisteren kwam rond 16:30 uur de laatste loper de finish op de Coolsingel over. Het was een Dordtse thuiszorgmedewerkster, de 58-jarige Marian de Jong. Ze vertelde tegen Radio Rijnmond dat ze onder meer meeliep voor haar man die anderhalf jaar geleden overleed. Hij heeft haar jarenlang op de fiets begeleid terwijl ze marathons liep. De Jong nam de laatste meters van de marathon haar twee kleindochters mee aan de hand en werd door duizenden toegejuicht. Burgemeester Aboutaleb ving haar bij de finish op, samen met de winnaar van de marathon van Rotterdam, de Keniaan Kenneth Kipkemoi. Hij liep de marathon van Rotterdam in een tijd van 2.05.44. Marian de Jong bleef net binnen de zes uur. Ze kreeg bij de finish twee medailles. Ook een voor haar overleden man.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest