3.750 headlights verlichten eerste Nedal Utrecht Night Run

door 15 apr, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Utrecht Night Run

Vrijdagavond 13 april verzamelden ruim 3.750 lopers zich voor de allereerste editie van de Nedal Utrecht Night Run. Opgetuigd met een headlight en glow-armbandjes liepen de deelnemers een avontuurlijk parcours van 8 km door de binnenstad van Utrecht met start en finish op het Domplein. Onderweg werden de deelnemers elke kilometer verrast door in het oog springende muzikale en verlichte acts.

Zodra de schemering valt, maken de eerste enthousiastelingen zich op het Domplein klaar voor de nachtelijke tocht. Er staat ze ruim 8 kilometer hardlopen door de binnenstad te wachten, waarbij een headlight de deelnemers de weg moet wijzen. De sfeer zit er al goed in en om negen uur wordt het startsein gegeven voor de eerste wave. Met veel enthousiasme gaat de eerste Nedal Utrecht Night Run op succesvolle wijze van start.

Dwars door de binnenstad lopen de deelnemers onder andere langs de Nieuwgracht, Oudegracht, Lepelenburg en zelfs door Hoog Catharijne en over het nieuwe Stationsplein om uiteindelijk te finishen onder de Dom. De Nedal Utrecht Night Run brengt volop spanning, plezier en beleving in het donker. Daarbij worden de deelnemers op maar liefst tien plekken langs het parcours verrast door spectaculair entertainment als een Mobiele DJ Utrecht, jongleurs, de Magic Bubble Show, beamerprojectie en een sambaband. Sommige lopers stoppen even stil om de acts te aanschouwen en een selfie te nemen. “Dat kan ook, want er is geen tijdregistratie. Avontuur en genieten staat voorop bij het concept van de Night Runs”, zegt Annemarie Stap, organisator van de Nedal Utrecht Night Run.

De eerste fanatiekelingen komen laaiend enthousiast over de finish onder de Dom en kunnen genieten van een heerlijk biertje van de Utrechtse Brouwerij De Leckere. “Dit was fantastisch. Ik heb genoten van alles wat we onderweg te zien kregen.” Na de run is het tijd voor de afterparty en een drankje. Terwijl de deelnemers binnendruppelen en nog nagenieten van de run, zorgt de Utrechtse band Mooi Weer Op Straat voor een gezellige afsluiting van een geweldige avond op het Domplein. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie: “De sfeer was echt geweldig en alle deelnemers kwamen ontzettend enthousiast over de finish. We zijn zeker voornemens om volgend jaar terug te komen mét nieuwe animaties onderweg.”

Tags: Night Run

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest