Recordhouder Martina loopt 200 meter op FBK Games

door 17 apr, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Churandy Martina komt ook dit jaar naar Hengelo. Hij neemt daarbij op zondag 3 juni deel aan de 200 meter, zijn specialiteit. Martina (33) is hierop Nederlands recordhouder (tijd: 19.81, Lausanne 2016) én baanrecordhouder van het Fanny Blankers-Koenstadion met een tijd van 20.23 uit 2013. Na Dafne Schippers is nu ook ’s lands beste mannelijke sprinter vastgelegd voor de FBK Games.

Mooi om voor mijn eigen publiek te mogen lopen.

Churandy Martina staat al bijna 15 jaar aan de wereldtop. Zo nam hij al deel aan vier Olympische Spelen; hij heeft inmiddels zijn vizier gericht op Tokio 2020. Enerzijds om zijn tatoeage met vijf Olympische ringen compleet te maken, maar natuurlijk vooral om te strijden op het allerhoogste niveau om zich te kwalificeren voor zijn zevende en wellicht zelfs achtste en negende Olympische finale. Martina won al vaak in Hengelo. In 2008, 2013 én 2015 de 200 meter en ook al drie keer de 100 meter. DeCuraçaoënaar liep afgelopen vrijdag in Gainesville, Florida zijn eerste 200 meter wedstrijd van het nog prille zomerseizoen en kwalificeerde zich met een tijd van 20.58 meteen voor de Europese Kampioenschappen, die van 6 tot en met 12 augustus in Berlijn worden gehouden. Hij verdedigt daar zijn Europese titel op de 100 meter van Amsterdam 2016 en wil ook weer topprestaties laten zien op de 200 en 4×100 meter.

Martina: ‘Het is altijd mooi om voor eigen publiek te lopen’

Martina kijkt uit naar de derde juni: ,,Het is altijd mooi om voor mijn eigen publiek te mogen lopen. Ik ben blij dat ik wederom op de FBK Games mag starten. Ik ga mijn best doen en hoop dat iedereen naar het stadion komt om te komen kijken.”

‘Geen FBK-Games zonder Churandy’

Meeting director Hans Kloosterman reageert net als Martina opgetogen over zijn komst naar de FBK Games: ,,Churandy komt voor de elfde keer naar Hengelo. Hij liep hier in 2009 als enige ooit op Nederlandse bodem onder de tien seconden op de 100 meter, en in 2013 verbeterde hij ook nog het baanrecord op de 200 en zette het op 20.23. Ik kan mij eigenlijk geen FBK Games voorstellen zonder Churandy.’

Nieuwe formule FBK Games

De enige internationale topwedstrijd in Nederland ondergaat op veel fronten wijzigingen.  De organisatie kiest voor meer actie en een betere sportbeleving in het stadion. Het publiek wordt getrakteerd op ’s werelds beste atleten die het tegen de Nederlandse top zullen gaan opnemen. Topatletiek, internationale krachtmeting en entertainment zijn de kernwoorden voor de FBK Games 2018 met het publiek als grote winnaar.

De kaartverkoop van de 37e editie van de FBK Games is gestart. Alle informatie vindt u op www.fbkgames.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest