Eliud Kipchoge wint Londen Marathon 2018, Mo Farah derde

door 22 apr, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Eliud Kipchoge Londen Marathon

Eliud Kipchoge heeft vandaag de Londen Marathon gewonnen in een tijd van 2:04:27. In warme omstandigheden overleefde de regerend Olympisch kampioen Kipchoge een ongelooflijk sterk deelnemersveld en kwam zonder iemand in zijn buurt over de finishlijn.

Een wereldrecord zou er niet gelopen worden met deze weersomstandigheden, hoewel de atleten na een halve Marathon een tijd noteerde van één uur en één minuut toch nog even begon te kriebelen.

Ondanks dat Kipchoge (weer) geen wereldrecord liep, blijft hij wel één van de grootste Marathonloper in de geschiedenis. Kipchoge won 9 van zijn 10 Marathons. Vandaag was zijn derde overwinning in de London, de Londen Marathon won Kipchoge ook in 2015 en 2016.

I came to London to run a beautiful race and today, to me, I ran a really beautiful race. Thank you London!

Aldus Kipchoge na zijn race vandaag.

Tola Shura Kitata werd tweede in Londen in ene tijd van 2:04:49. Mo Farah liep vandaag zijn tweede Marathon en liep een erg sterke race, Farah werd derde in een tijd van 2:06:21.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest