Eliud Kipchoge wint Londen Marathon 2018, Mo Farah derde

door 22 apr, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Eliud Kipchoge Londen Marathon

Eliud Kipchoge heeft vandaag de Londen Marathon gewonnen in een tijd van 2:04:27. In warme omstandigheden overleefde de regerend Olympisch kampioen Kipchoge een ongelooflijk sterk deelnemersveld en kwam zonder iemand in zijn buurt over de finishlijn.

Een wereldrecord zou er niet gelopen worden met deze weersomstandigheden, hoewel de atleten na een halve Marathon een tijd noteerde van één uur en één minuut toch nog even begon te kriebelen.

Ondanks dat Kipchoge (weer) geen wereldrecord liep, blijft hij wel één van de grootste Marathonloper in de geschiedenis. Kipchoge won 9 van zijn 10 Marathons. Vandaag was zijn derde overwinning in de London, de Londen Marathon won Kipchoge ook in 2015 en 2016.

I came to London to run a beautiful race and today, to me, I ran a really beautiful race. Thank you London!

Aldus Kipchoge na zijn race vandaag.

Tola Shura Kitata werd tweede in Londen in ene tijd van 2:04:49. Mo Farah liep vandaag zijn tweede Marathon en liep een erg sterke race, Farah werd derde in een tijd van 2:06:21.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest