Geslaagde achtste editie Rabobank Roermond City Run

door 23 apr, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Zo’n 3.700 lopers namen dit jaar deel aan de achtste editie van de Rabobank Roermond City Run. De run kende wederom diverse lopen met verschillende afstanden en voerde deels door de historische binnenstad van Roermond. De starttijden zijn dit jaar vervroegd, met name ook omdat toplopers aangaven liever in de ochtend te willen lopen. Met het warme weer bood dit zeker uitkomst.

Dit jaar is de Rabobank Ten Miles bij de heren gewonnen door Peter Kiprotich (46:23). Hij werd direct gevolgd door Dominic Kipngeno Mibei (46.49) en Tom Muri (48:45). Bij de dames won Caroline Chepkemoi (53:31). Zij werd gevolgd door Cynthia Jerop (53:55) en Lilian Jelagat (54:17).

Tevens vond voor de vierde keer de 5 kilometer Talentenrun plaats. Deze run is gericht op aankomende topatleten in de leeftijd van 15 tot en met 22 jaar. De Talentenrun 2018 werd gewonnen door de Ier Jack MacGabhann in een tijd van 15:02. Hij werd gevolgd door Sami van Lent in een tijd van 15:37 en Patrick de Vos in een tijd van 15:42. Bij de vrouwelijke talenten streek Sophie Dielissen met de eer in een tijd van 17:48. De nummer 2 Ynte Biemans deed er 18:43 over en Fenne Janssen eindigde als derde in een tijd van 18:26.

Ook werd er door leerlingen van de scholen in het VO gestreden om de winst bij de Collegerun van 3,5 kilometer. Leerlingen uit het basisonderwijs streden ook voor een scholenprijs op de 400 meter ‘Bambinorun’ voor de jongste lopers tot 6 jaar en de Kidsrun in drie leeftijdsgroepen van 7 tot en met 12 jaar. Alle uitslagen van deze achtste editie zijn te vinden op www.roermondcityrun.nl.

De editie van 2019

Ook dit jaar kijkt de organisatie terug op een geslaagde editie van de Rabobank Roermond City Run. Veel deelnemers, het taltijke publiek en het zomers zonnetje zorgden voor een geweldige sfeer in de binnenstad en rond het parcours. De organisatie dankt de deelnemers, alle vrijwilligers, het publiek en het bedrijfsleven voor hun enthousiaste bijdragen. Volgend jaar vindt de Rabobank Roermond City Run plaats op zondag 28 april 2019.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!