Horden battle Nadine Visser vs Europees kampioene Cindy Roleder

door 24 apr, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Nadine Visser FBK Games Cindy Roleder

Multitalent Nadine Visser focust zich deze zomer op de 100 meter horden. Ze start op zondag 3 juni in Hengelo en neemt het daarbij in een heuse FBK Games battle op tegen de Europese indoor- én outdoorkampioene Cindy Roleder uit Duitsland.

Ik ben benieuwd wat ik in een topveld voor thuispubliek kan laten zien.

Visser: ‘Ik vind het erg leuk dat ik kan starten in Hengelo zonder de vermoeidheid van de zevenkamp.’

Nadine Visser was de absolute Nederlandse sensatie van de afgelopen wereldindoorkampioenschappen in Birmingham. De 23-jarige atlete verbeterde het stokoude Nederlands record 60 meter horden van Marjan Olyslager én veroverde de bronzen medaille. Het deed Visser al snel besluiten zich komende zomer geheel te focussen op de (100 meter) hordediscipline en de zevenkamp links te laten liggen. Dat betekent onder andere geen traditionele kwalificatiemeerkamp eind mei in Götzis, en het opent meteen kansen voor haar om bij de FBK Games te schitteren. Met een tijd van 12.78 uit 2017 is ze nog maar 1/100e seconde verwijderd van het outdoorrecord van Marjan Olyslager. Visser kijkt uit naar de wedstrijd in Hengelo en het treffen met Roleder: ,,Ik vind het erg leuk dat ik kan starten in Hengelo zonder de vermoeidheid van een zevenkamp van de week daarvoor, zoals het de laatste jaren was. Ik ben benieuwd wat ik in een topveld voor thuispubliek kan laten zien. De trainingsstage in Florida is uitstekend verlopen dus ik heb veel zin in aankomend seizoen!”

Roleder: ‘De sfeer is altijd geweldig, en de baan is super snel.’

Roleder (28) is Europees kampioene 100 meter horden (Amsterdam 2016) én Europees indoorkampioene 60 meter horden (Belgrado 2017). In 2015 werd ze bovendien tweede op de wereldkampioenschappen in Beijing. Met een persoonlijke besttijd van 12.59 behoort ze tot ze de absolute wereldtop op de horden. De Duitse atlete was net als Visser zevenkampster en heeft een persoonlijk record uit 2015 boven de magische 6000 puntengrens. Het wordt Roleder’s derde optreden in Hengelo na 2015 en 2016: ‘“Ik kom heel graag naar Hengelo. De sfeer is altijd geweldig, en de baan is super snel. Ik kijk erg uit naar het duel met Nadine die de aansluiting met de wereldtop echt gevonden heeft.”

Ellen van Langen: ‘Een van de duels waar je naar uitkijkt’

Meeting director Ellen van Langen is blij met de komst van beide hordecracks naar Hengelo: ,,Dit is een van de duels waar je naar uitkijkt. Ik ben heel benieuwd of Nadine de Europese kampioene kan verslaan. Als dat gebeurt denk ik natuurlijk ook meteen aan het verbreken van het stokoude Nederlands record van Marjan Olyslager.”

Nieuwe formule FBK Games

De enige internationale topwedstrijd in Nederland ondergaat op veel fronten wijzigingen.  De organisatie kiest voor meer actie en een betere sportbeleving in het stadion. Het publiek wordt getrakteerd op ’s werelds beste atleten die het tegen de Nederlandse top zullen gaan opnemen. Topatletiek, internationale krachtmeting en entertainment zijn de kernwoorden voor de FBK Games 2018 met het publiek als grote winnaar.

Ook Churandy Martina en Dafne Schippers staan aan de start van de FBK Games.

De kaartverkoop van de 37e editie van de FBK Games is gestart. Alle informatie vindt u op www.fbkgames.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest