Apeldoorn grijpt naast EK Indoor atletiek van 2021

door 28 apr, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Het is Apeldoorn niet gelukt om de EK indoor atletiek toegewezen te krijgen. In 2021 zal de EK indoor atletiek in het Poolse Torun gehouden worden. Op de website van de Atletiekunie staat het volgende hierover:

De Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek worden in 2021 in het Poolse Torun gehouden en niet in Apeldoorn. Apeldoorn kreeg vier stemmen. Het nieuws werd vanmiddag bekend gemaakt op de councilmeeting van European Athletics in Berlijn. De councilleden brachten hun stem uit op basis van een bidbook, een presentatie en het advies van de toewijzingscommissie die beide steden heeft bezocht.

Torun stelde zich voor de derde keer kandidaat. Apeldoorn ging voor een tweede keer op. Voorafgaand aan de editie van 2021 worden in 2019 de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek in Glasgow (Groot Brittannië) georganiseerd. 

Voorzitter Svein Arne Hansen was kort in zijn toelichting op de keuze voor Torun : “we hebben twee goede presentaties gezien; het is nu time for Torun.”

Grote teleurstelling

“We waren er meer dan klaar voor om een verrassend en spectaculair evenement te realiseren. Ons bid stond als een huis, zowel financieel als logistiek en inhoudelijk. De atleten zouden het middelpunt zijn van een fantastisch atletiekfeest. Het toernooi zou bovendien een vliegwiel zijn om onze innovatieve ideeën in de sport werkelijkheid te laten worden en daadwerkelijk impact te realiseren in de maatschappij door mensen in beweging te krijgen en te houden. De teleurstelling is dan ook groot. Wij feliciteren Torun en wensen hen alle succes met de organisatie van het EK in 2021”, aldus Eric van der Burg, voorzitter van de Atletiekunie.

Gedeputeerde Sport van de provincie Gelderland, Jan Markink. “Jaarlijks investeren we veel in topsportevenementen en hun side events. Daarmee vergroten we de economische en maatschappelijke impact in onze provincie. Het is ontzettend jammer dat de potentie van de Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek hiermee onbenut blijft”.

Wethouder van de gemeente Apeldoorn Nathan Stukker: “dit is een zeer teleurstellende uitslag. Apeldoorn wil dolgraag meer mensen in beweging krijgen. Immers: sport zien, doet sporten. Daarom investeren we bewust in de komst van topsporttoernooien. Apeldoorn heeft al vroeg in de bidfase een sterke samenwerking opgebouwd met de provincie en de Atletiekunie om zo tot een gezamenlijk, compleet en sterk bid te komen. Dat we desondanks verliezen, is pijnlijk.”

Tienkamper Eelco Sintnicolaas was zeer betrokken bij de toewijzing van het toernooi en ook aanwezig in Berlijn: “Ik had heel graag mijn bijdrage willen leveren aan de organisatie van dit mooie toernooi in mijn eigen stad Apeldoorn.” Ook meerkampster Nadine Visser baalt. “We hebben de beste faciliteiten voor atleten en dit was een fantastisch platform geweest om te presteren én om onze sport te promoten.”

Tags: EK indoor

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This