Liemarvin Bonevacia en Thijmen Kupers naar FBK Games

door 1 mei, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Naast Nadine Visser, Dafne Schippers, Churandy Martina zullen ook Liemarvin Bonevacia en Thijmen Kupers zondag 3 juni 2018 aan de start staan van de FBK Games in Hengelo. Recordhouder Bonevacia gaat de strijd aan op zijn favoriete 400 meter tegen tweevoudig Olympisch kampioen hinkstapspringen Christian Taylor. Kupers is terug in Hengelo na zijn overwinning in de vorige editie.

Bonevacia: ‘Eer om tegen goede vriend Taylor te mogen lopen’

Liemarvin Bonevacia (29) heerst sinds 2014 in Nederland op de 400 meter. De recordhouder (44.72 uit 2015) veroverde tijdens de laatste Europese kampioenschappen zowel indoor (Belgrado 2017) als outdoor (Amsterdam 2016) de bronzen medaille. Zijn focus ligt komende zomer op de Europese Kampioenschappen in Berlijn, die van 7 tot en met 12 augustus in Berlijn worden gehouden.

Opvallende opponent in Hengelo is dit jaar de tweevoudig Olympisch en drievoudig wereldkampioen Christian Taylor. De 27-jarige Amerikaan kan echter ook uitstekend uit de voeten op de 400 meter. Met een persoonlijk record van 45.17 uit 2014 doet hij maar weinig onder voor Bonevacia. Omdat er dit jaar geen WK of Spelen zijn doet Taylor de 400 meter er deze zomer bij. In april liep hij in Florida al 45.44.

Bonevacia liep nog geen wedstrijden dit prille zomerseizoen. Hij is blij met de komst van Taylor, die bij Rana Reider op Papendal traint: ,,Het is een eer om met Christian de 400 meter te mogen lopen. Hij is een goede vriend van mij en we maken er iets moois van in Hengelo.”

Ook Taylor is enthousiast over Hengelo: ,,Ik ben blij om voor de eerste keer deel te nemen aan de FBK-Games. Wonen en trainen op Papendal gedurende de laatste paar jaar maakt dat dit een thuiswedstrijd voor mij is. Ik geniet echt van het lopen van de 400m en in Hengelo hoop ik een persoonlijk record voor het thuispubliek te kunnen laten zien.”

Kupers: ‘Winst van vorig jaar vetste uit mijn carrière tot nu toe’

Tijdens de vorige editie van de FBK Games in 2017 liep Thijmen Kupers een perfecte race en won voor eigen publiek in een persoonlijk record van 1.44.99. Afgelopen indoorseizoen moest Kupers (26) passen voor de wereldindoorkampioenschappen begin maart vanwege een achillespeesblessure. Hij is daar twee maanden later van hersteld en kijkt uit naar 3 juni: ,,Misschien sta ik na mijn blessure niet als topfavoriet aan de start, maar Hengelo is wel heel speciaal voor mij. De winst van vorig jaar is de vetste uit mijn carrière tot nu toe.”

Ellen van Langen: ‘Liemarvin en Thijmen toonaangevende Nederlandse atleten’

Meeting director Ellen van Langen is blij met de komst van Bonevacia en Kupers: ,,Liemarvin is die rustige maar o zo extraverte jongen die keer op keer laat zien te kunnen vechten voor een mooie klassering. Zijn twee EK-medailles zijn daar een bewijs van. En Thijmen schroomt nooit om een wedstrijd op 800 meter te maken; hij heeft niet voor niets zo vaak laten zien zijn tegenstanders te kunnen verrassen. Beide mannen zijn toonaangevend in Nederland en zij maken de atletiek zo interessant.”

Nieuwe formule FBK Games

De organisatie van de FBK Games maakte eerder de komst van Dafne Schippers, Churandy Martina, Nadine Visser en Menno Vloon bekend De enige internationale topwedstrijd in Nederland ondergaat op veel fronten wijzigingen.  De organisatie kiest voor meer actie en een betere sportbeleving in het stadion. Het publiek wordt getrakteerd op ’s werelds beste atleten die het tegen de Nederlandse top zullen gaan opnemen. Topatletiek, internationale krachtmeting en entertainment zijn de kernwoorden voor de FBK Games 2018 met het publiek als grote winnaar.

De kaartverkoop van de 37e editie van de FBK Games is gestart. Alle informatie vindt u op www.fbkgames.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!