Nederlandse winnaar Max van der Westerlaken rent ruim 31 km tijdens Wings For Life World Run

door 6 mei, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Wereldwijd hebben op zondag 6 mei ruim honderdduizend mensen tegelijk gerend en gerold voor diegenen die dat niet kunnen. Tijdens de vijfde editie van de Wings for Life World Run werd op meer dan 200 locaties in 66 landen gelopen. Op dit moment staat de teller op ruim 3 miljoen euro aan opbrengsten voor het goede doel, dwarslaesieonderzoek. De wereldwijde winnaar Aron Anderson uit Zweden werd als laatste ingehaald door de Catcher Car. Hij legde met zijn rolstoel tijdens de Wings for Life World Run in Sunrise in Amerika, een afstand van maar liefst 89,85 km af. In Nederland heeft Max van der Westerlaken met ruim 31 km de meeste kilometers gerend tijdens de georganiseerde App Run in Breda.

Wings For Life World Run

Overal ter wereld liepen of rolden mensen mee met de unieke run die als doel heeft zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing van dwarslaesie. Dit jaar werden er voor het eerst in de meeste landen alleen App Runs georganiseerd. In Nederland was de grootste georganiseerde App Run in Breda, maar ook bij onder andere de Maarsseveense Plassen in Utrecht, in Nijmegen en Amsterdam werd er in groepsverband meegedaan. Dertig minuten na de start zette de virtuele Catcher Car de achtervolging in. Eenmaal ingehaald door de Catcher Car, is de race voorbij.

De Portugese Vera Nunes is gekroond tot vrouwelijke winnaar van de wereldwijde run. Zij rende in het Duitse München een afstand van ruim 53 kilometer. De mannelijke winnaar Aron Anderson won voor de tweede keer de Wings for Life World Run. Ook vorig jaar wist de rolstoelafhankelijke Zweed de meeste kilometers te maken voordat de Catcher Car hem inhaalde.

Wings For Life Foundation

Wings for Life is een internationale, non-profit stichting voor dwarslaesie-onderzoek. De missie is een behandeling tegen dwarslaesie vinden. Wings for Life financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel.

Voor meer info kijk op www.wingsforlifeworldrun.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Foto: Tijn Dekkers Mike Foppen heeft in zijn thuisstad de Seven Hills Record Run gewonnen. Hij deed dit in een persoonlijk record van 13:28. In een spannende eindsprint wist hij vier andere atleten nipt voor te blijven. Nils Voigt liep in het...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest