Nederlandse winnaar Max van der Westerlaken rent ruim 31 km tijdens Wings For Life World Run

door 6 mei, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Wereldwijd hebben op zondag 6 mei ruim honderdduizend mensen tegelijk gerend en gerold voor diegenen die dat niet kunnen. Tijdens de vijfde editie van de Wings for Life World Run werd op meer dan 200 locaties in 66 landen gelopen. Op dit moment staat de teller op ruim 3 miljoen euro aan opbrengsten voor het goede doel, dwarslaesieonderzoek. De wereldwijde winnaar Aron Anderson uit Zweden werd als laatste ingehaald door de Catcher Car. Hij legde met zijn rolstoel tijdens de Wings for Life World Run in Sunrise in Amerika, een afstand van maar liefst 89,85 km af. In Nederland heeft Max van der Westerlaken met ruim 31 km de meeste kilometers gerend tijdens de georganiseerde App Run in Breda.

Wings For Life World Run

Overal ter wereld liepen of rolden mensen mee met de unieke run die als doel heeft zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing van dwarslaesie. Dit jaar werden er voor het eerst in de meeste landen alleen App Runs georganiseerd. In Nederland was de grootste georganiseerde App Run in Breda, maar ook bij onder andere de Maarsseveense Plassen in Utrecht, in Nijmegen en Amsterdam werd er in groepsverband meegedaan. Dertig minuten na de start zette de virtuele Catcher Car de achtervolging in. Eenmaal ingehaald door de Catcher Car, is de race voorbij.

De Portugese Vera Nunes is gekroond tot vrouwelijke winnaar van de wereldwijde run. Zij rende in het Duitse München een afstand van ruim 53 kilometer. De mannelijke winnaar Aron Anderson won voor de tweede keer de Wings for Life World Run. Ook vorig jaar wist de rolstoelafhankelijke Zweed de meeste kilometers te maken voordat de Catcher Car hem inhaalde.

Wings For Life Foundation

Wings for Life is een internationale, non-profit stichting voor dwarslaesie-onderzoek. De missie is een behandeling tegen dwarslaesie vinden. Wings for Life financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel.

Voor meer info kijk op www.wingsforlifeworldrun.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest