FBK Games: Sifan Hassan valt Nederlands record aan op de Engelse Mijl in battle tegen Jennifer Simpson

door 9 mei, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Nederlands Recordhoudster en oud-Wereldkampioene strijden om de winst in Hengelo

Sifan Hassan komt zondag 3 juni naar Hengelo. Ze start op de mijl, de Engelse lengtemaat van 1609meter. Daarop is ze sinds de Diamond Leaguewedstrijd Memorial van Damme in Brussel van 2015 Nederlands recordhoudster (tijd: 4.18.20). Ze gaat de strijd aan met de gelouterde Amerikaanse Jennifer Simpson, een gewezen wereldkampioene op de 1500 meter.

Hassan: ‘Natuurlijk hoop ik dat het lukt om mijn record te verbreken’

De Engelse mijl is één van de maar liefst acht Nederlandse records die Hassan (25) de afgelopen 4 jaar heeft veroverd. Alles vanaf 1000 meter tot en met 5000 meter heeft ze op haar naam gebracht, indoor plus outdoor. Hassan kijkt uit naar Hengelo als haar gevraagd wordt of ze haar eigen Nederlands record op de Engelse mijl wil aanvallen: ,,Ik heb deze afstand nog maar heel weinig gelopen. Ik geloof één keer indoor en twee keer outdoor. Maar natuurlijk hoop ik dat het lukt in Hengelo om mijn record te verbreken.”

Hassan krijgt forse tegenstand van de gelouterde Jennifer (Jenny) Simpson. De 31-jarige Amerikaansewereldkampioene op de 1500 meter in 2011 is tevens succesvol steepleloopster. Hassan over de wedstrijd tegen Simpson: ,,Ik heb haar al vaak genoeg verslagen. Mijn raceplan komt later. Eerst moet ik nog goed trainen.”

Hassan grossiert naast alle records ook in internationaal eremetaal. In december 2013 werd ze Europees crosskampioene in haar leeftijdsklasse onder 23 jaar. De zomer daarop pakte ze goud op de 1500 meter en zilver op de 5000 meter tijdens de EK in Zürich. In 2015 won ze EK indoorgoud op de 1500 meter en in de zomer brons op de 1500 meter tijdens de WK. Vervolgens een daverende start in 2016 met WK Indoorgoud op de 1500 meter. Op de EK in Amsterdam werd ze tweede op de 1500 meter. Vorig jaar pakte ze WK-brons op de 5000 meter. En dit voorjaar pakte ze twee WK indoorplakken: brons op de 1500 meter en zilver op de 3000 meter. Samengevat is Hassan ieder jaar dus goed geweest voor één of meerdere internationale medailles.

Jenny Simpson, de voormalig wereldkampioene en Amerikaans recordhoudster kijkt uit om haar debuut te maken op de FBK Games.

“Ik ben enorm enthousiast dat ik ga deelnemen aan de FBK Games. Het is een uitstekende gelegenheid om mijzelf op de mijl te verbeteren. Ik ben door de jaren heen vaak in Nederland geweest en blij dat ik nu de kans heb om er ook te racen.”

FBK-battles

De FBK Games start dit jaar met een nieuwe formule. Minder disciplines, meer spektakel. Eén van de opvallendste noviteiten zijn de ‘battles’. Rondom de Nederlandse toppers wordt internationale tegenstand van formaat gecontracteerd. Een spannende strijd is zo verzekerd. Gepoogd wordt battles op te voeren op alle elf disciplines die dit jaar op het programma staan.

De kaartverkoop van de 37e editie van de FBK Games is gestart. Alle informatie vindt u opwww.fbkgames.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Pin It on Pinterest