Churandy Martina VS Isaac Makwala op FBK Games

door 15 mei, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Churandy Martina VS Isaac Makwala op FBK Games

Nederlands recordhouder Churandy Martina neemt het zondag 3 juni tijdens de FBK Games in Hengelo op de 200 meter op tegen Isaac Makwala, één van ’s werelds beste 200 én 400 meter lopers van de laatste jaren. Ook is Europees kampioen 200 meter Bruno Hortelano van de partij.

Martina’s ster schittert altijd in Hengelo

Churandy Martina (33) staat al bijna 15 jaar aan de wereldtop. Hij nam hij al deel aan vier Olympische Spelen en heeft hij inmiddels zijn vizier gericht op Tokio 2020. De Nederlands én FBK-stadionrecordhouder 200 meter (resp. 19.81 en 20.23) schittert altijd in Hengelo. Hij won hier in 2008, 2013 én 2015 de 200 meter en ook al drie keer de 100 meter. Martina gaf eerder aan uit te kijken naar de FBK-Games: ,,Het is altijd mooi om voor mijn eigen publiek te mogen lopen.” Martina’s coach Bart Bennema heeft vertrouwen in zijn pupil: ,,Churandy staat er goed voor, hij gaat wedstrijd voor wedstrijd langzaam in vorm proberen te komen. Zijn optreden tijdens de NK Teams afgelopen weekend was een prettige instap voor hem. Hij voerde de race goed uit. Met een beetje meer tegenstand gaat het weer wat sneller.”

Publiekslieveling Makwala

Isaac Makwala (32) uit Botswana stond voorafgaand aan de WK Atletiek te boek als één van de topfavorieten voor het goud op zowel de 200 als 400 meter. Hij kreeg evenwel vanwege een virus een startverbod opgelegd voor de finale 400 meter én de kwartfinale 200 meter. Uiteindelijk mocht hij vlak voor de halve finale 200 meter toch solo zijn kwartfinale starten in noodweer, iets wat zeer bijzondere beelden opleverde. De publiekslieveling van de WK komt 3 juni naar Hengelo. Zijn beste tijd uit 2017 is 19.77. Dit seizoen liep hij al 20.10. In april werd hij Commonwealth Games kampioen op de 400 meter. Makwala kijkt uit naar zijn optreden: ,,Ik hoor geweldige dingen over Hengelo. Het is heel bijzonder om tegen Churandy en zijn thuispubliek te lopen. Ik denk dat Ellen van Langen het heel goed gedaan heeft om grote atleten op alle disciplines te krijgen, dus 3 juni wordt een geweldige dag voor ons en de fans.”

Hortelano na twee jaar weer terug in Nederland

Tijdens de Europese kampioenschappen in Amsterdam werd Bruno Hortelano (26) gekroond tot kampioen van de 200 meter. Na twee jaar zet de Spanjaard – met een persoonlijk record van 20.12 op de 200 meter – weer voet op Nederlandse bodem. Door een ernstig auto-ongeluk vlak na de Olympische Spelen van 2016 moest hij lange tijd revalideren. Maar nu is hij terug: ,,Ik ben blij om mijn eerste 200 meter race sinds 2016 aan te kunnen kondigen. Het is officieel! In Hengelo zal ik tegen de grote Churandy Martina lopen.”

Meeting director Kloosterman: ‘Voor zo’n strijd kom je echt naar het stadion’

Meeting director Hans Kloosterman is verheugd over het startveld op de 200 meter mannen: ,,Het stadionrecord komt serieus onder druk! Churandy komt alweer voor de twaalfde keer naar Hengelo. Met publiekslieveling Makwala hebben we een geweldige tegenstander en Europees kampioen Hortelano maakt de battle compleet. Voor zo’n strijd kom je echt naar het stadion.”

De kaartverkoop van de 37e editie van de FBK Games is gestart. Alle informatie vindt u op www.fbkgames.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest