Organisatie klaar voor warme Marikenloop

door 25 mei, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

In Park Brakkenstein verrijst een groot festivalterrein voor de deelneemsters en bezoekers van de 16e Marikenloop op zondag 27 mei. Naast deelnemen aan de 5 kilometer, 7,5 kilometer of 10 kilometer kunnen de Marikenloopsters genieten van live muziek, dansen bij de Silent DJ, eten en drinken bij de diverse foodtrucks en barretjes en deelnemen aan de workshops. In de speciale Marikenloop-app is te zien wat er allemaal te doen is op zondag 27 mei. Omdat er warm weer wordt verwacht, neemt de organisatie diverse maatregelen.

Warm weer

De organisatie treft extra maatregelen vanwege het te verwachten warme weer. Zo is er voor de deelneemsters aan de 7,5 kilometer en 10 kilometer een extra drankpost op twee kilometer voor de finish. Op het festivalterrein worden extra waterpunten geplaatst en komen dispensers met zonnebrandcrème. Voor de vrijwilligers zijn er petjes beschikbaar. Voorzitter Ton van Lieshout benadrukt: “We verwachten warm weer, maar de omstandigheden zijn nog altijd prima om in te sporten. We drukken de deelneemsters wel op het hart om verstandig te lopen en vooral te genieten van de Marikenloop. Waarschijnlijk zit een snelle tijd er vanwege de warmte niet in”.

Klik hier voor tips voor hardlopen in warm weer

Toploopsters

Ruth van der Meijden gaat op jacht naar haar vijfde titel op de 5 kilometer bij de Marikenloop. Hierbij krijgt de Groesbeekse concurrentie van diverse andere nationale toploopsters. Onder andere Irene van Lieshout, Lesley Smit en de Belgische Nina Lauwaert azen op de overwinning van de 16e Marikenloop. Vanuit Team Zevenheuvelen komen Julia van Velthoven en Marije Peters aan de start. Op de 10 kilometer gaat Miranda Boonstra voor de overwinning.

Gratis vervoer

Alle deelneemsters aan de Marikenloop kunnen op zondag 27 mei gratis met alle Breng bussen naar de start in Park Brakkenstein reizen. Busvervoerder Breng vervoert hardloopsters uit de regio op vertoon van hun startnummer naar NS station Nijmegen Heyendaal. Meereizende supporters zijn ook welkom in de bus. Zij kopen voor drie euro een retourtje Nijmegen. De start is op loopafstand van de bushaltes bij het treinstation Nijmegen Heyendaal. Loopsters die gebruikmaken van het gratis busvervoer, wordt gevraagd uiterlijk vandaag een mailtje te sturen naar 7heuvel@connexxion.nl met vermelding van de opstapplaats.

Muziek

Onder andere de Saxotones, Taveneer en The Velvet State treden op op het festivalterrein. In het park staan twee podia met live muziek waar vijf verschillende acts optreden. De Naakte Waarheid en Dolly, I Beg Your Pardon maken naast de podia ook nog muziek. Een Silent DJ zorgt de hele dag voor een spectaculaire dansgelegenheid. Aan het parcours zijn bovendien ook diverse sambabands en dweilorkesten te vinden. Vanuit het Glazen Marikenhuis midden op het festivalterrein zendt RN7 de hele dag live radio en tv uit. Het Marikenhuis is het goede doel van de 16e Marikenloop.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest