.

Bas Hulsbergen nieuwe voorzitter Stichting Marathon Enschede

door 31 mei, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Bas Hulsbergen nieuwe voorzitter Stichting Marathon Enschede

Bas Hulsbergen uit Enschede is per 1 juni benoemd als nieuwe voorzitter van de Stichting Enschede Marathon. Hij volgt hiermee Joop Hassink op, die na de jubileumeditie op zondag 22 april jl. afscheid nam van het 50-jarige loopevenement.

Bas Hulsbergen (50) is vanuit zijn functie als Manager Klant & Wijken bij Woningcorporatie De Woonplaats maatschappelijk zeer betrokken bij de stad Enschede. “Het is voor mij een uitdaging om met een veelzijdig bestuur de Enschede Marathon verder te ontwikkelen”, zegt hij. “Dat doen we uiteraard samen met de Gemeente Enschede maar ook met de lopers.” Bas is zelf ook hardloper en heeft in Enschede zowel aan de 10 kilometer als aan de halve marathon meegedaan. “Als bestuur willen we de mogelijkheden verkennen om er een weekend-event van te maken. Het is een geweldig evenement met veel draagkracht in de stad, dus kunnen we het wellicht breder maken en daarbij een nieuwe doelgroep aanspreken.”

Vertrouwen

Oud-voorzitter Joop Hassink is zeer te spreken over zijn opvolger. “Ik kijk met veel genoegen terug op de tien marathons die ik als voorzitter mee heb mogen maken en overhandig het stokje in vertrouwen aan Bas Hulsbergen, die ik ken als een bevlogen bestuurder. Hij kan verder met een evenwichtig bestuur, een goede organisatie en een redelijke financiële basis.”

Ambities

Eventmanager Sandra Melief is “ongelooflijk blij” met de komst van Bas. “Hij bezit een creatieve geest en denkt graag 'out of the box'. Ik houd daarvan en denk dat hij de persoon is die kan helpen de Enschede Marathon uit de comfortzone kan halen. Na een geslaagde 50e editie willen we graag naar een Enschede Marathon 2.0 versie. Ik denk dat we in Bas de persoon hebben gevonden die ons kan helpen deze ambities waar te maken.”

Over de Enschede Marathon

De Enschede Marathon beleefde op zondag 22 april 2018 de 50 e editie en is daarmee de oudste marathon van Nederland en zelfs van West-Europa. Dat de marathon springlevend is, bewees het record aantal deelnemers dat tijdens de jubileumeditie op de langste afstand aan de start stond. Maar dat betekent niet dat je als organisatie rustig achterover kunt leunen, zegt Sandra. “Integendeel, vernieuwing blijft super belangrijk. We gaan er in 2019 weer een mooie editie van maken”.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest