Bas Hulsbergen nieuwe voorzitter Stichting Marathon Enschede

door 31 mei, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Bas Hulsbergen nieuwe voorzitter Stichting Marathon Enschede

Bas Hulsbergen uit Enschede is per 1 juni benoemd als nieuwe voorzitter van de Stichting Enschede Marathon. Hij volgt hiermee Joop Hassink op, die na de jubileumeditie op zondag 22 april jl. afscheid nam van het 50-jarige loopevenement.

Bas Hulsbergen (50) is vanuit zijn functie als Manager Klant & Wijken bij Woningcorporatie De Woonplaats maatschappelijk zeer betrokken bij de stad Enschede. “Het is voor mij een uitdaging om met een veelzijdig bestuur de Enschede Marathon verder te ontwikkelen”, zegt hij. “Dat doen we uiteraard samen met de Gemeente Enschede maar ook met de lopers.” Bas is zelf ook hardloper en heeft in Enschede zowel aan de 10 kilometer als aan de halve marathon meegedaan. “Als bestuur willen we de mogelijkheden verkennen om er een weekend-event van te maken. Het is een geweldig evenement met veel draagkracht in de stad, dus kunnen we het wellicht breder maken en daarbij een nieuwe doelgroep aanspreken.”

Vertrouwen

Oud-voorzitter Joop Hassink is zeer te spreken over zijn opvolger. “Ik kijk met veel genoegen terug op de tien marathons die ik als voorzitter mee heb mogen maken en overhandig het stokje in vertrouwen aan Bas Hulsbergen, die ik ken als een bevlogen bestuurder. Hij kan verder met een evenwichtig bestuur, een goede organisatie en een redelijke financiële basis.”

Ambities

Eventmanager Sandra Melief is “ongelooflijk blij” met de komst van Bas. “Hij bezit een creatieve geest en denkt graag 'out of the box'. Ik houd daarvan en denk dat hij de persoon is die kan helpen de Enschede Marathon uit de comfortzone kan halen. Na een geslaagde 50e editie willen we graag naar een Enschede Marathon 2.0 versie. Ik denk dat we in Bas de persoon hebben gevonden die ons kan helpen deze ambities waar te maken.”

Over de Enschede Marathon

De Enschede Marathon beleefde op zondag 22 april 2018 de 50 e editie en is daarmee de oudste marathon van Nederland en zelfs van West-Europa. Dat de marathon springlevend is, bewees het record aantal deelnemers dat tijdens de jubileumeditie op de langste afstand aan de start stond. Maar dat betekent niet dat je als organisatie rustig achterover kunt leunen, zegt Sandra. “Integendeel, vernieuwing blijft super belangrijk. We gaan er in 2019 weer een mooie editie van maken”.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!