Bas Hulsbergen nieuwe voorzitter Stichting Marathon Enschede

door 31 mei, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Bas Hulsbergen nieuwe voorzitter Stichting Marathon Enschede

Bas Hulsbergen uit Enschede is per 1 juni benoemd als nieuwe voorzitter van de Stichting Enschede Marathon. Hij volgt hiermee Joop Hassink op, die na de jubileumeditie op zondag 22 april jl. afscheid nam van het 50-jarige loopevenement.

Bas Hulsbergen (50) is vanuit zijn functie als Manager Klant & Wijken bij Woningcorporatie De Woonplaats maatschappelijk zeer betrokken bij de stad Enschede. “Het is voor mij een uitdaging om met een veelzijdig bestuur de Enschede Marathon verder te ontwikkelen”, zegt hij. “Dat doen we uiteraard samen met de Gemeente Enschede maar ook met de lopers.” Bas is zelf ook hardloper en heeft in Enschede zowel aan de 10 kilometer als aan de halve marathon meegedaan. “Als bestuur willen we de mogelijkheden verkennen om er een weekend-event van te maken. Het is een geweldig evenement met veel draagkracht in de stad, dus kunnen we het wellicht breder maken en daarbij een nieuwe doelgroep aanspreken.”

Vertrouwen

Oud-voorzitter Joop Hassink is zeer te spreken over zijn opvolger. “Ik kijk met veel genoegen terug op de tien marathons die ik als voorzitter mee heb mogen maken en overhandig het stokje in vertrouwen aan Bas Hulsbergen, die ik ken als een bevlogen bestuurder. Hij kan verder met een evenwichtig bestuur, een goede organisatie en een redelijke financiële basis.”

Ambities

Eventmanager Sandra Melief is “ongelooflijk blij” met de komst van Bas. “Hij bezit een creatieve geest en denkt graag 'out of the box'. Ik houd daarvan en denk dat hij de persoon is die kan helpen de Enschede Marathon uit de comfortzone kan halen. Na een geslaagde 50e editie willen we graag naar een Enschede Marathon 2.0 versie. Ik denk dat we in Bas de persoon hebben gevonden die ons kan helpen deze ambities waar te maken.”

Over de Enschede Marathon

De Enschede Marathon beleefde op zondag 22 april 2018 de 50 e editie en is daarmee de oudste marathon van Nederland en zelfs van West-Europa. Dat de marathon springlevend is, bewees het record aantal deelnemers dat tijdens de jubileumeditie op de langste afstand aan de start stond. Maar dat betekent niet dat je als organisatie rustig achterover kunt leunen, zegt Sandra. “Integendeel, vernieuwing blijft super belangrijk. We gaan er in 2019 weer een mooie editie van maken”.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest