Susan Krumins in sterk deelnemersveld op 5000 meter tijdens NGA 2018

door 3 jun, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Susan Krumins NGA

Tijdens de Next Generation Athletics op vrijdagavond 8 juni vinden vele topatleten hun weg naar Nijmegen om een EK of WK-limiet te lopen. Topatlete Susan Krumins, met haar roots in Nijmegen, gaat een sterk deelnemersveld tegemoet.

Internationale bezetting 5 000 meter

Nijmeegs atlete Susan Krumins gaat de strijd aan tegen vele internationale topatleten op de 5 000 meter. Melissa Courtney, Eilish McColgan en Stephanie Twell komen vanuit Groot-Brittanie de afstand trotseren met Krumins op weg naar een EK-limiet. Alle drie de atleten zijn grote namen in de atletiekwereld. Zo finishte Courtney afgelopen april tijdens de Commonwealth Games in Australie derde. Keniaanse atleten Joyline Cherotish en Sarah Chelangat staan aan de start met als doel zich te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen onder 20 die deze zomer in Tampere plaats zullen vinden.

Lau en Krumins kijken uit naar NGA

Naast Krumins staat ook Nederlands atlete Jasmijn Lau aan de start van de 5000 meter op de atletiekbaan in Nijmegen. Lau was vorig jaar al succesvol tijdens NGA en hoopt dat dit jaar weer te kunnen zijn: “Vorig jaar liep ik de EJK limiet op de 5 000 meter samen met trainingsmaatje Floor Doornwaard, ons geluk kon niet op!” Ook de sfeer tijdens NGA is goed, aldus Lau: “NGA is een groot feest. Een goede sfeer, leuk publiek en goede muziek!”

Krumins is klaar voor volgende week vrijdag: “Ik kan niet wachten op terug op de baan te zijn en te mogen lopen voor mijn thuispubliek”. Ze geeft mensen de tip zeker te komen kijken: “Mis niet de kans om mij en vele andere topatleten vanaf 2,44 meter afstand (vanaf baan 3) aan te komen moedigen op de atletiekbaan in Brakkenstein”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest