Susan Krumins in sterk deelnemersveld op 5000 meter tijdens NGA 2018

door 3 jun, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Susan Krumins NGA

Tijdens de Next Generation Athletics op vrijdagavond 8 juni vinden vele topatleten hun weg naar Nijmegen om een EK of WK-limiet te lopen. Topatlete Susan Krumins, met haar roots in Nijmegen, gaat een sterk deelnemersveld tegemoet.

Internationale bezetting 5 000 meter

Nijmeegs atlete Susan Krumins gaat de strijd aan tegen vele internationale topatleten op de 5 000 meter. Melissa Courtney, Eilish McColgan en Stephanie Twell komen vanuit Groot-Brittanie de afstand trotseren met Krumins op weg naar een EK-limiet. Alle drie de atleten zijn grote namen in de atletiekwereld. Zo finishte Courtney afgelopen april tijdens de Commonwealth Games in Australie derde. Keniaanse atleten Joyline Cherotish en Sarah Chelangat staan aan de start met als doel zich te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen onder 20 die deze zomer in Tampere plaats zullen vinden.

Lau en Krumins kijken uit naar NGA

Naast Krumins staat ook Nederlands atlete Jasmijn Lau aan de start van de 5000 meter op de atletiekbaan in Nijmegen. Lau was vorig jaar al succesvol tijdens NGA en hoopt dat dit jaar weer te kunnen zijn: “Vorig jaar liep ik de EJK limiet op de 5 000 meter samen met trainingsmaatje Floor Doornwaard, ons geluk kon niet op!” Ook de sfeer tijdens NGA is goed, aldus Lau: “NGA is een groot feest. Een goede sfeer, leuk publiek en goede muziek!”

Krumins is klaar voor volgende week vrijdag: “Ik kan niet wachten op terug op de baan te zijn en te mogen lopen voor mijn thuispubliek”. Ze geeft mensen de tip zeker te komen kijken: “Mis niet de kans om mij en vele andere topatleten vanaf 2,44 meter afstand (vanaf baan 3) aan te komen moedigen op de atletiekbaan in Brakkenstein”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!