Hengelo beleeft geslaagde editie FBK Games ‘nieuwe stijl’

door 4 jun, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het was warm en de zon scheen op het laatst uitbundig. Zo keek de organisatie van de FBK Games ook terug op de 37e editie, die anders dan voorheen was: minder disciplines, meer spektakel. De 11 onderdelen werden ingericht als echte battles, waar mogelijk rondom Nederlandse toppers als Dafne Schippers en Nadine Visser. Ontegenzeglijk was ‘Hengelo’ dit jaar een internationale krachtmeting van formaat met talloze persoonlijke records en topprestaties. Naast de atletiek kwam er ook veel entertainment aan te pas: een halftime show met spetterende muziek, kids runs, een NN Running Team Challenge, een food court rond het stadion en naast de Nederlandse microfonisten ook de beste Engelstalige speaker op atletiekgebied.

Dafne Schippers FBK Games

Het programma startte met het slaan van het eerste exemplaar van het Fanny Vijfje door Dafne Schippers. Naast de staatssecretaris van financiën was ook Fanny Blankers junior aanwezig, de dochter van Fanny.

Op prestatief gebied viel er veel te genieten. Het publiek moest tot het slotstuk wachten tot de enige Nederlandse overwinning, maar die was dan ook voor niemand minder dan publiekslieveling Dafne Schippers. Zij won haar 200 meter met een straatlengte voorsprong op haar concurrentes (22.44), Jamile Samuel liep een uitstekende 22.91.

Even daarvoor had Liemarvin Bonevacia met 45.77 op de 400 meter de EK-limiet gepakt. De Qatarees Haroun liep met 44.35 een stadionrecord. Extreem hoog niveau was de 110 meter horden met Shubenkov als winnaar in 13.23; Koen Smet liep ondanks een knieblessure 13.78. Churandy Martina kwam op de 200 meter tot 20.85, Hensley Paulina liep 21.02. Zuidafrikaan Adams won de race in 20.34.

Jenny Simpson liep de beste wereldjaartijd op de mijl (4.25.71), Sanne Verstegen kwam tot 4.29.11 en Maureen Koster tot 4.32.08. Spektakel op de 400 meter vrouwen met een baanrecord van 50.88 voor de Amerikaanse Wimbley en een persoonlijk record voor Madiea Ghafoor (51.60) die daarmee het Nederlands record van Ester Goossens benadert.

Lisanne de Witte voegde zich bij de atleten met een EK-limiet (51.84). Bram Som haasde de Keniaan Kitilit naar een toptijd op de 800 meter: 1.43.77. De baandisciplines startten met de 100 meter horden waarin Nadine Visser met een derde plek haar hoge niveau bevestigde (12.94).

Olympisch kampioene Brianna McNeal won in 12.66. Wereldkampioen Sam Kendricks won het polsstokhoogspringen met 5,81 meter. Rutger Koppelaar was vierde met 5,55m. Menno Vloon kwam niet hoger dan 5,30m. Hoogspringen vrouwen was net als vorig jaar en prooi voor de Russische Mariya Lasitskene. Haar 2,03m is de beste wereldjaarprestatie en haar 41ste achtereenvolgende overwinning, een absoluut record in de atletiek.

Veel atleten straalden en waren verheugd over de ambiance. Zelfs Isaac Makwala was present in Hengelo en deed met verspringwinnaar Manyonga (8,18m) wat opdrukoefeningen, iets waarmee Makwala tijdens de WK in Londen furore maakte.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest