Limietenregen op atletiekbaan Nijmegen

door 9 jun, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Susan Krumins

Vrijdagavond 8 juni werden in Nijmegen in totaal 77 persoonlijke records en 13 limieten gelopen. Susan Krumins heeft de limiet voor het EK Atletiek in Berlijn voor de 5000 meter behaald tijdens Next Generation Athletics. Krumins kwalificeerde zich in een tijd van 15.22,70 minuten tijdens de thuiswedstrijd in haar geboortestad Nijmegen.

8 Nederlandse limieten

Vrijdagavond regende het limieten voor de EK en WJK Atletiek. Van de in totaal 13 gelopen limieten, werden er acht gelopen door Nederlandse atleten. Eén van de limieten werd gelopen door Jasmijn Bakker op de 3000 meter steeple chase. Bakker liep zichzelf naar de limiet voor het WJK in een tijd van 10.06,48 minuten en zette hiermee een Nederlands jeugdrecord neer.

Ook Bram Anderiessen en Robin van Riel leverden een uitmuntende prestatie in Nijmegen. Beide mannen kwalificeerden zich voor het WJK op de 1500 meter met respectievelijk een tijd van 3.44,67 minuten en 3,43,20 minuten.

Voor het EK <18 wisten Anna Hightower, Yasmine Abbes en Abdi Rahman Mohammed de limiet te behalen voor de 1500 meter.

Favorieten Sanne Wolters-Verstegen en Susan Krumins prezen zichzelf gelukkig tijdens de baanwedstrijd in Nijmegen. Wolters-Verstegen heeft met een tijd van 2.00,82 minuten een startplek veroverd op de 800 meter tijdens de EK Atletiek in Berlijn. Krumins zal aan de start van de 5000 meter staan in Berlijn, dankzij haar limiet van 15.22,70 minuten.

Opvallend was dat veel buitenlandse atleten het Nijmeegse Next Generation Athletics uitkozen als podium voor hun limietpoging. Met 13 limieten, waarvan 5 internationale limieten, kijkt de organisatie terug op een succesvolle avond vol topsport.

Podium

PR’s

Naast de vele limieten regende het PR’s op de atletiekbaan in Nijmegen. Team Zevenheuvelen atlete Julia van Velthoven liep bijna 25 seconden van haar pr af op de 5000 meter. Favoriet Mike Foppen verbeterde zijn pr op de 1500 meter met 2 seconden, maar kwam anderhalve seconde tekort voor de EK-limiet.

Wereldrecord 5000 meter

Spectaculair was de wereldrecordpoging estafette 5000 meter. Vier teams wisselden de koppositie en uiteindelijk slaagde het team Asterix en de Sexy Beesten in een tijd van 11.54,54 minuten erin het wereldrecord te verslaan. Als tweede eindigde het door de organisatie in het leven geroepen NGA Running Team met een tijd van 11.57,35 minuten, waar onder andere Dennis Licht en Andrew Krumins (man Susan Krumins) onderdeel van waren.

#WAVELIGHT

Het #WAVELIGHT-systeem leverde vrijdagavond op de atletiekbaan prachtige beelden, vooral na zonsondergang. Dankzij dit systeem kon het publiek de hele wedstrijd volgen en continu bekijken of de limiettijden behaald zouden worden.

Bomen planten

De organisatie van Next Generation Athletics sloot zich met de Green Edition dit jaar aan bij Nijmegen Green Capital. Hierbij beloofden ze onder andere bomen te planten in het bos van Heumensoord in samenwerking met Natuurmonumenten voor ieder gelopen limiet.

Racedirector Bram Som kijkt terug op een succesvolle 19e editie van Next Generation Athletics: “Uit reacties van atleten en publiek ervaren we dat we de goede formule te pakken hebben. Deze zetten we komende jaren door!”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!