Ladiesrun Groningen telt 2.000 deelneemsters tijdens 11e editie en doneert recordbedrag Pink Ribbon

door 10 jun, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Ladiesrun Groningen Warming-up

De binnenstad van Groningen vulde zich vandaag traditioneel weer met veelal in roze outfits geklede hardloopsters. Maar liefst 2.000 dames deden mee aan een uitverkochte 11e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen, een loop speciaal voor vrouwen. GasTerra Ladiesrun Groningen steunde ook dit jaar Stichting Pink Ribbon en haalde een recordbedrag op van € 20.500,-.

De GasTerra Ladiesrun Groningen startte dit jaar op een ludieke manier met een presentatie van Love coach en schrijver, Diederik van Maren. Zijn geheim is heel simpel. Als man weet hij als geen ander wat andere mannen denken, voelen en verwachten. En dat deelde hij vandaag met een flinke dosis humor en relativeringsvermogen met 2.000 vrouwen

Ladiesrun Groningen Pink Ribbon

Recordbedrag voor Pink Ribbon

Nog voordat het startschot klonk voor de 5 km, maakte de organisatie bekend dat er al een recordbedrag van 20.500 euro is opgehaald voor Pink Ribbon, de stichting die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen hebben gedaan bij hun inschrijving aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via het speciale Pink Ribbon actieplatform, waar de loopsters zich konden laten sponsoren.

Een half uur later maakte de tweede groep zich klaar voor de gezamenlijke warming up van de 2,5 km die werd gegeven door TrainMore. De jarige Nathalie Wagemakers verrichte het startschot voor deze afstand. Een half uur later klonk het startschot voor de 7,5 km en 10 km. Het parcours leidde de loopsters ook dit jaar weer door hartje Groningen en het groene Noorderplantsoen. Onderweg werden de deelneemsters aangemoedigd met swingende beats van Dj’s.

Winnares Ladiesrun Groningen Gruppen

Meedoen is belangrijker dan winnen

Op de 5 kilometer kwam Jacelyn Gruppen (16:37) van Team4Mijl als eerste binnen net als in 2017. Op de 2,5 kilometer werd Maud Visscher (10:16) eerste. De atletes zijn zichtbaar blij met de overwinning, maar bij de GasTerra Ladiesrun Groningen gaat het niet alleen om de tijd. Meedoen is ook belangrijk. “Het was super om mee te doen. De sfeer was top, overal stonden enthousiaste supporters en nu genieten we nog even na met een hapje en een drankje”, zegt een deelneemster. De snelste dame op de 7,5 km was Lisanne Langerijs (29:08) en de eer voor de snelste atlete op de 10 km was voor Hinke Schokker (39:33). De snelste Businessrun deelnemer werd Rowan Jans van Team Avebe (21:23).

Organisator Elske Dijkstra kijkt met voldoening terug op de 11e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen:

Wederom een prachtige editie met een geweldig recordbedrag voor Pink Ribbon. Bijzondere en ontroerende verhalen heb ik vandaag gehoord. Dank aan alle deelnemers voor hun inzet en deelname.

Alle uitslagen van de 11e GasTerra Ladiesrun Groningen zijn hier te bekijken.

Tags: Ladiesrun

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest