Adidas lanceert ecologische hardloopschoen van gerecyclede plastic flessen

door 14 jun, 2018Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Runningdirect.nl
Adidas UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue

Gemiddeld elf plastic flessen verwerkt in UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue

Volgens recent onderzoek dobbert er 79.000 ton plastic afval op een eiland 50 keer zo groot als Nederland rond in onze oceanen: een bedreiging voor fauna, flora en mens. Net als de World Oceans Day van vorige week vrijdag (een globaal evenement dat dat zich inzet voor het behoud van onze oceanen) wil Adidas een drijvende kracht zijn achter de verdere bewustwording van deze vervuiling. Dat doet ze met de nieuwe UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue,een hardloopschoen gemaakt van gemiddeld elf opgeruimde en gerecyclede plastic flessen. De Deep Ocean Blue-kleur die de schoen siert is geïnspireerd op het water van de Marianentrog, de tot nu toe diepste bekende plek in onze wateren. Zelfs daar, op bijna tien kilometer diepte, werd vorige maand een plastic zak aangetroffen. Adidas en Parley proberen hier samen wat aan te doen: in 2017 verwerkten ze maar liefst 11 miljoen plastic flessen tot handige producten.

Ecologische hardloopschoen gemaakt van gerecycled plastic

Een revolutionaire ecologische innovatie, de Parley Ocean Plastic, zet dat opgehaalde plastic afval om in een visueel aantrekkelijke stof voor het bovenste gedeelte van het Primeknit-model. Deze schoen is ook uitgerust met Adidas’ iconische BOOST-technologie die ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk energie die je gebruikt bij het afzetten terugkrijgt. Met de natuurlijke rubberen Continental-buitenzool heb je bovendien de best mogelijke grip, ongeacht de weersomstandigheden en ondergrond. Een NFC-chip in de rechterschoen verschaft de loper tenslotte meer info over de samenwerking tussen Adidas Running en Parley en geeft tips over hoe je plastic zoveel mogelijk mijdt in de toekomst.

Run For The Oceans 2018

Ook jij kan je beste beentje voorzetten, door deel te nemen aan Run For The Oceans 2018, Adidas’ grootste globale event dat lopers aanspoort samen de strijd tegen plastic vervuiling aan te gaan. De UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue is de officiële schoen van dit initiatief. Voor elke gelopen kilometer doneert Adidas 1 dollar in kennis- en bewustwordingsprogramma’s rond de plastic vervuiling die onze oceanen teistert.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Brooks Running lanceert de Green Silence Ghost 15

Brooks Running lanceert de Green Silence Ghost 15

Met de lancering van de Green Silence Ghost 15 zet Brooks Running, expert in prestatiegerichte schoenen, de volgende stap op weg naar het behalen van zijn klimaatdoelstellingen om zo de uitstoot van broeikasgassen (BKG) te verminderen en in...

Review: Brooks Adrenaline GTS 23

Review: Brooks Adrenaline GTS 23

Voor RunningPlus mocht ik de Brooks Adrenaline GTS 23 testen, zelf loop ik voornamelijk op barefoot schoenen, dus moest even wennen aan de zolen. In het begin leek het wel of ik op "wolken" liep, ik had namelijk l een tijdje niet meer op andere...

Pin It on Pinterest