4800 lopers genieten op zonnige zondagmorgen van Haagse binnenstad bij de Den Haag Urban Trail

door 24 jun, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Den Haag Urban Trail

Den Haag was zondag 24 juni het toneel van de derde NN Den Haag Urban Trail. Maar liefst 4800 lopers genoten daar van een uniek parcours door bioscopen, warenhuizen, museums, winkels en andere bezienswaardigheden in de Hofstad. Het gloednieuwe parcours zorgde op deze zondagochtend voor veel vrolijke gezichten. De grootste Urban Trail van Nederland bracht naast een parcours van 10 km voor het eerst ook één van 5 km. Een toevoeging door veel lopers met enthousiasme werd ontvangen.

Den Haag hardlopend ontdekken, het is en blijft razend populair. Ook de derde editie van de NN Den Haag Urban Trail kon rekenen op een enorme belangstelling. De organisatie heeft een gloednieuw parcours met nieuwe locaties samengesteld om de lopers te trakteren op een nieuwe ervaring. “We hebben er alles aan gedaan om bijzondere locaties te presenteren en zijn daarom extra blij met nieuwe locaties zoals bijvoorbeeld Decathlon, Bijenkorf, Centrale Bibliotheek Den Haag en Korzo Theater. Bij de bekendmaking zie je de animo toenemen. In totaal groeien we dit jaar met 800 lopers.”

Den Haag Urban Trail

Bij een Urban Trail is er geen wedstrijdelement en dat geeft lopers alle tijd om de locaties goed te bekijken. Van die gelegenheid maakten veel deelnemers gebruik. Samen lopen en even stoppen voor een selfie. Bijna alle locaties werden van entertainment voorzien, wat het bezoek extra speciaal maakte. Na afloop werden de deelnemers weer getrakteerd op een heerlijk ontbijt een echt Urban Trail-medaille als blijvende herinnering.

Een geslaagde derde editie waar volgend jaar zeker een vervolg op komt: “Den Haag is een prachtige stad om doorheen te lopen. Veel variatie in de locaties en een sfeervolle start en finish. We kijken er naar uit om volgend jaar weer zo’n mooie editie te presenteren.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!