4800 lopers genieten op zonnige zondagmorgen van Haagse binnenstad bij de Den Haag Urban Trail

door 24 jun, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Den Haag Urban Trail

Den Haag was zondag 24 juni het toneel van de derde NN Den Haag Urban Trail. Maar liefst 4800 lopers genoten daar van een uniek parcours door bioscopen, warenhuizen, museums, winkels en andere bezienswaardigheden in de Hofstad. Het gloednieuwe parcours zorgde op deze zondagochtend voor veel vrolijke gezichten. De grootste Urban Trail van Nederland bracht naast een parcours van 10 km voor het eerst ook één van 5 km. Een toevoeging door veel lopers met enthousiasme werd ontvangen.

Den Haag hardlopend ontdekken, het is en blijft razend populair. Ook de derde editie van de NN Den Haag Urban Trail kon rekenen op een enorme belangstelling. De organisatie heeft een gloednieuw parcours met nieuwe locaties samengesteld om de lopers te trakteren op een nieuwe ervaring. “We hebben er alles aan gedaan om bijzondere locaties te presenteren en zijn daarom extra blij met nieuwe locaties zoals bijvoorbeeld Decathlon, Bijenkorf, Centrale Bibliotheek Den Haag en Korzo Theater. Bij de bekendmaking zie je de animo toenemen. In totaal groeien we dit jaar met 800 lopers.”

Den Haag Urban Trail

Bij een Urban Trail is er geen wedstrijdelement en dat geeft lopers alle tijd om de locaties goed te bekijken. Van die gelegenheid maakten veel deelnemers gebruik. Samen lopen en even stoppen voor een selfie. Bijna alle locaties werden van entertainment voorzien, wat het bezoek extra speciaal maakte. Na afloop werden de deelnemers weer getrakteerd op een heerlijk ontbijt een echt Urban Trail-medaille als blijvende herinnering.

Een geslaagde derde editie waar volgend jaar zeker een vervolg op komt: “Den Haag is een prachtige stad om doorheen te lopen. Veel variatie in de locaties en een sfeervolle start en finish. We kijken er naar uit om volgend jaar weer zo’n mooie editie te presenteren.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest