Volledig draadloze oordopjes voor tijdens het hardlopen, de Jaybird Run review

door 3 jul, 2018Gadgets, Gadgets en apps, Reviews0 Reacties

SportSport

Jaybird Run

Eerder deze maand hadden we een bericht over Jaybird en de hardloopcultuur geplaatst en nu mocht RunningPlus van hen de Jaybird Run testen. Jaybird Run zijn volledige draadloze oordopjes speciaal ontworpen om mee te hardlopen.

Hardlopen en muziek gaan voor veel mensen vaak samen. Zelf loop ik vaak (als ik alleen hardloop) met muziek op tijdens trainingen, vooral de langere afstanden, maar tijdens wedstrijden loop ik altijd zonder muziek. Van de ‘gewone oordopjes’ met draad die ik ‘vroeger’ droeg was ik nooit fan, die vielen altijd uit mijn oor en zat ik onwijs te klote tijdens het hardlopen. Ik ben toen al snel overgegaan naar een koptelefoon, die helemaal over je oren gaan met een dikke band over je hoofd heen. En dan heb je weer dat draad waar ik dan helemaal gek van werd. Steeds dat heen en weer gaan ervan tegen je armen, hoofd etc. het opwinden van het draad om je telefoon of je hand, ik ergerde me daar vaak aan tijdens het hardlopen (er zal best een goede oplossing zijn hiervoor, maar ik heb die niet gehad).

Voordat ik deze Jaybird Run mocht testen liep ik met bluetooth oortjes die alleen een draadje had tussen de oordopjes en die in je oorschelp paste. Super lekker liep ik hiermee vergeleken met al die andere. Er was alleen één nadeel het kleine draadje dat de oortjes verbind. Dat trekt toch weer aan je oordopjes en zit je er toch soms weer mee te klote. Nu hoopte ik dat de oordopjes die ik mocht testen anders zouden zijn en de oplossing zou zijn voor dit ‘grote draadjes probleem’ tijdens het hardlopen.

Jaybird RUN True Wireless Sport Headphones Oplaadcase Ronde siliconen oorkussentjes S/M Ovalen siliconen oorkussentjes S/M Oorvleugels met stevige pasvorm 1/2/3/4 USB 2.0-oplaadkabel Opbergdoosje

De eerste indruk is direct goed, de oortjes komen in een mooie doos met daarin weer een doos waar alles in is verpakt. De twee oortjes zitten in een klein opbergdoosje wat ook gelijk de oplader is. Het doosje kan je aansluiten met een usb kabeltje aan je computer of in het stopcontact. Het mooie is dat het opbergdoosje zelf ook de oortjes oplaad als ze erin zitten. De oortjes gaan zo’n vier uur lang mee, heb je je opbergdoosje bij je dan kan je de oortjes voor nog eens acht uur opladen. Als je de oortjes uit het doosje haalt hoor je direct een stem zeggen hoeveel procent de batterij nog is. Na je training stop je ze weer in je doosje en na vijf minuten kan je weer een uur muziek luisteren. Enig nadeel is de omvang van het doosje, je neemt deze niet zo snel mee tijdens je loopje.

Wat ook super handig is dat de oortjes helemaal naar jouw oren aangepast kunnen worden. Dit kan door de verschillende kussentjes en vleugeltjes die zijn meegeleverd en in een handig zakje bewaard kunnen worden. Het is wel even uitvogelen welke combinatie lekker zitten, daar kan je wel even zoet mee zijn zoals bij mij het geval was. Denk je dat ze goed zitten, ga je naar buiten vallen ze toch weer uit je oren. Nou heb ik de goede combinatie met elk oor een andere vleugel, blijkbaar zijn mijn oren niet hetzelfde voor dezelfde vleugeltjes. Nu zitten ze goed, de vleugels zorgen dat de oortjes goed klem komen te zitten en de kussentjes zitten goed in je oor. Soms voel je zelfs niet eens dat je ze in hebt. Kijk wel uit tijdens het hardlopen, je hoort (bijna) niks van je omgeving doordat de oortjes echt in je oren zitten. Loop altijd veilig!

Jaybird Run oortjes met oplaad doos

Op elk oortje zit een knopje, hiermee kan je de oortjes bedienen. Je kan hiermee het geluid regelen, nummers pauzeren en doorspoelen en telefoongesprekken aannemen. De microfoon zit ook in het oortje wat best gek aanvoelt natuurlijk, waar praat je nu eigenlijk in? Maar het werkt goed en alles is goed te verstaan voor zowel de beller als de opnemer. Op het linker oortje zit een knopje waar je Siri of Google Assistant kan inschakelen. Met de speciale Jaybird app kan je ook de functies van de knoppen aanpassen. De verbinding gaat natuurlijk via bluetooth en wel met het rechter oortje, houd dus je telefoon wel zoveel aan de rechterkant anders kan het geluid soms wat wegvallen, maar heb dit nog niet vaak gehad.

Het geluid is zeer goed voor dit soort oordopjes. Tot nu toe nog geen oortjes gebruikt/gehad die beter geluid hadden dan de Jaybird Run. De oortjes hebben een standaard geluidsinstelling, deze kan je aanpassen in de eerder genoemde Jaybird app. Dit is echt een mooie toevoeging, je kan verschillende muziekprofielen (genres) instellen of je eigen muziekprofiel maken door de te spelen met de hoge en lage tonen. Heb je een profiel gekozen dan kan je deze opslaan en worden ze verzonden naar de oortjes.

Met de Jaybird-app kun je niet alleen de hoge, lage en middentonen van je muziek aanpassen, met de functie ‘vind mijn’ oordopjes kun je je oordopjes zelfs terugvinden als je ze kwijt raakt. De app is gratis te downloaden voor iPhone in de App Store en voor Android in Google Play.

Specificaties van de Jaybird Run

Voor de echte gadgets freaks die alles willen weten staan hieronder de belangrijkste specificaties van de oordopjes.

Audio

 • Type: In het oor
 • Ruisisolatie: passief
 • Impedantie: 16 Ohm
 • Gevoeligheid van speaker: 103 +-2dB bij 1 kHz
 • Uitvoer: 12 mW RMS (met niveaulimiet)
 • Totale harmonische vervorming <5% (1KHz, 1mW)
 • Audioformaat: 16-bits stereo
 • Codec: Bluetooth SBC-implementatie
 • Responsbandbreedte: 20 Hz – 20 kHz
 • Driver-grootte: 6 mm

Batterij

 • Speeltijd: Meer dan 4 uur*
 • Oplaadtijd: 2 uur
 • Snel opladen: 5 min = 1 uur afspeeltijd
 • Opladen: Via oplaadcase met USB-connector
 • Ingangsvermogen: DC 5V 1A
 • Type: Lithiumion
 • Batterijvoltage: 3,8V
 • Energievoltage in watturen: 0,3Wh

* Kan variëren afhankelijk van gebruik, apparaat en veroudering

Bluethooth

 • Bluetooth-versie: 4.1
 • Frequentieband: 2,4 GHz
 • Profielen: Handsfree, Headset, A2DP, AVCRP, SPP

Knop bediening

 • AVRCP-muziekknoppen (afspelen/pauzeren, vooruit, terug)
 • Gespreksbediening (gesprek beantwoorden, beëindigen, afwijzen enz.)
 • Algemeen (koppelen, vermogen)

Geïntegreerde microfoon

 • Type: MEMS, omnidirectioneel
 • Gevoeligheid: -38dB +-3dB (Testomstandigheden: 1KHz, 0dB = 1V/Pa)

 

Gewicht en afmetingen

 • Breedte: 14,3 mm
 • Hoogte: 19,5 mm
 • Diepte: 19 mm
 • Gewicht van één oordopje (zonder vleugels of kussentjes): 6,83 g (0,24 oz)

Wat zit er in de doos

 • Jaybird RUN True Wireless Sport Headphones
 • Oplaadcase
 • Ronde siliconen oorkussentjes S/M
 • Ovalen siliconen oorkussentjes S/M
 • Oorvleugels met stevige pasvorm 1/2/3/4
 • USB 2.0-oplaadkabel
 • Opbergdoosje

Conclusie

De Jaybird Run oordopjes zijn oordopjes met goed geluid en een goede pasvorm. Super handig is het opbergdoosje die ook direct de oortjes oplaad, alleen niet handig om mee te nemen tijdens het hardlopen. Ik denk dat elke hardloper wel zulke oordopjes zou willen hebben, maar dat is helaas door het prijskaartje niet voor iedereen mogelijk. De Jaybird Run is hier te koop voor € 187,49.

Tags: Jaybird

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Download gratis de vernieuwde CPC Loop app

Download gratis de vernieuwde CPC Loop app

Aanstaande zondag (12 maart) is het weer zo ver, dan staan er weer duizenden mensen aan de start van de CPC Loop. Het beloofd een mooi hardloopfeest te worden met vele toeschouwers en met de vernieuwde app van de CPC Loop kunnen jou toeschouwers je...

Pin It on Pinterest