Kenenisa Bekele loopt dit jaar de Amsterdam Marathon

door 20 jul, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De TCS Amsterdam Marathon heeft Kenenisa Bekele (Ethiopië) gecontracteerd voor de 43e editie op zondag 21 oktober 2018. Met een persoonlijk record van 2.03.03 verwacht organisator Le Champion veel spektakel op de marathon die wereldwijd live te volgen is. Bekele gaat de strijd aan met onder andere Lawrence Cherono, de winnaar van 2017 en tevens houder van het parcoursrecord (2.05.09) in Amsterdam.

De 36-jarige Bekele liep zijn persoonlijk record op de marathon van Berlijn in 2016. De afgelopen jaren (2017 en 2018) liep hij de marathon van Londen. Bekele is één van de wereldtoppers van het NN Running Team. Een uniek project met 60 atleten uit 15 verschillende landen.

“Kenenisa Bekele is een absolute wereldtopper, als organisatie zijn we ongelooflijk trots dat we Bekele op zondag 21 oktober aan de start hebben staan. Bekele heeft bewust gekozen voor Amsterdam, hij kent de kwaliteit van de organisatie, hij weet en voelt dat de atleet altijd centraal staat“, aldus race director Cees Pronk.

Over het evenement

De TCS Amsterdam Marathon, die in het bezit is van het IAAF Gold Label, heeft al jaren één van de snelste parcoursen van de wereld. Hoogtepunten in het parcours blijven de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door, langs de Amstel en door het Vondelpark. Aan de start van de TCS Marathon, de Mizuno Halve Marathon, de TCS 8 km en diverse kids runs worden op zondag 21 oktober 45.000 hardlopers verwacht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest