Topbezetting bij Ladies Run 10 K tijdens Tilburg Ten Miles

door 1 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Tilburg Ten Miles

CZ Tilburg Ten Miles, 03-09-2017. Senbere Teferi als eerste over de finish. Foto: Toin Damen

Rabobank Tilburg Ladies Run 10 K, onderdeel van de CZ Tilburg Ten Miles, krijgt op zondag 2 september 2018 opnieuw een topbezetting. Eigenlijk is dat al jarenlang een traditie in Tilburg dat met deze speciale vrouwenwedstrijd al sinds de optredens van wereldkampioenen als Tegla Loroupe en Lornah Kiplagat meedraait in de mondiale top. Twee winnaressen van de afgelopen jaren, de Ethiopische Senbere Teferi en de Keniaanse Agnes Tirop, willen voor de tweede keer op de hoogste trede van het erepodium staan bij de Tilburgse topwedstrijd.

De 23-jarige Ethiopische Senbere Teferi maakte vorig jaar haar debuut op 10 km op de weg in Tilburg en sloot dat af met een mondiale toptijd 30.38, de tweede tijd ooit in Tilburg. Ze stond ook al eens op het podium bij de WK cross en de WK baanatletiek 5000 meter. In januari heeft ze met 2.24 in Dubai haar debuut gemaakt op de marathon. Onlangs was ze tweede bij de 10 km topwedstrijd in Bangelore in India. Doel in Tilburg is winnen en een tijd onder 31.00 realiseren.

In die wedstrijd in Bangelore werd Teferi verslagen door haar Keniaanse leeftijdsgenoot Agnes Tirop. Tirop was in 2015 wereldkampioen op de cross, destijds in China. In 2017 werd ze tweede bij de Tilburg Ladies Run in 31.00. De derde kandidaat voor het erepodium was ook al eerder in Tilburg. Het betreft de 24-jarige Keniaanse Alice Aprot onlangs nog tweede bij de Keniaanse kampioenschappen op 10.000 meter en vorig jaar in Kampala tweede bij de WK cross.  In 2016 was ze winnares in Tilburg.

Nog twee atletes moeten in staat worden geacht onder de 32 minuten te lopen. Dat betreft de Ethiopische Tsehay Gemechu en de Oegandese nationale crosskampioene Stella Chesang. Chesang won de 10 kilometer bij de Commenwealth Games. Zoals gebruikelijk komen er ook jonge talentvolle Afrikaanse en Europese atletes naar Tilburg om een goede tijd op het deels gewijzigde 10 km parcours neer te zetten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest