Topbezetting bij Ladies Run 10 K tijdens Tilburg Ten Miles

door 1 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Tilburg Ten Miles

CZ Tilburg Ten Miles, 03-09-2017. Senbere Teferi als eerste over de finish. Foto: Toin Damen

Rabobank Tilburg Ladies Run 10 K, onderdeel van de CZ Tilburg Ten Miles, krijgt op zondag 2 september 2018 opnieuw een topbezetting. Eigenlijk is dat al jarenlang een traditie in Tilburg dat met deze speciale vrouwenwedstrijd al sinds de optredens van wereldkampioenen als Tegla Loroupe en Lornah Kiplagat meedraait in de mondiale top. Twee winnaressen van de afgelopen jaren, de Ethiopische Senbere Teferi en de Keniaanse Agnes Tirop, willen voor de tweede keer op de hoogste trede van het erepodium staan bij de Tilburgse topwedstrijd.

De 23-jarige Ethiopische Senbere Teferi maakte vorig jaar haar debuut op 10 km op de weg in Tilburg en sloot dat af met een mondiale toptijd 30.38, de tweede tijd ooit in Tilburg. Ze stond ook al eens op het podium bij de WK cross en de WK baanatletiek 5000 meter. In januari heeft ze met 2.24 in Dubai haar debuut gemaakt op de marathon. Onlangs was ze tweede bij de 10 km topwedstrijd in Bangelore in India. Doel in Tilburg is winnen en een tijd onder 31.00 realiseren.

In die wedstrijd in Bangelore werd Teferi verslagen door haar Keniaanse leeftijdsgenoot Agnes Tirop. Tirop was in 2015 wereldkampioen op de cross, destijds in China. In 2017 werd ze tweede bij de Tilburg Ladies Run in 31.00. De derde kandidaat voor het erepodium was ook al eerder in Tilburg. Het betreft de 24-jarige Keniaanse Alice Aprot onlangs nog tweede bij de Keniaanse kampioenschappen op 10.000 meter en vorig jaar in Kampala tweede bij de WK cross.  In 2016 was ze winnares in Tilburg.

Nog twee atletes moeten in staat worden geacht onder de 32 minuten te lopen. Dat betreft de Ethiopische Tsehay Gemechu en de Oegandese nationale crosskampioene Stella Chesang. Chesang won de 10 kilometer bij de Commenwealth Games. Zoals gebruikelijk komen er ook jonge talentvolle Afrikaanse en Europese atletes naar Tilburg om een goede tijd op het deels gewijzigde 10 km parcours neer te zetten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest