Dafne Schippers en Jamile Samuel makkelijk door naar EK-finale 200 meter

door 10 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Dafne Schippers en Jamile Samuel hebben zich vandaag tijdens de EK atletiek in Berlijn makkelijk geplaatst voor de finale van de 200 meter.

Schippers noteerde een tijd van 22,69 seconden en kon al ruim voor de finishlijn inhouden om zo krachten te besparen voor de finale van morgen. Schippers kampt al enige tijd met een minder goede vorm (van de week werd ze nog derde op de 100 meter. Maar vanavond zag je niks aan Schippers dat ze in een vorm dip zit, ze liep zeer makkelijk.

Het voelde echt heerlijk. Alsof mijn eigen power weer terug was, hoewel de tijd niet zo snel was. Elke race word ik een stukje beter, dat voelt zo ontzettend goed. Het ging ook heel makkelijk, ik trok bij de 100 meter al aan de rem en zo heb ik veel energie kunnen besparen.

zei Schippers na afloop tegenover de NOS.

Het omgekeerde geldt voor Samuel, zij zit niet in een vorm dip maar zit in een heerlijke flow. Ook zij liep haar halve finale makkelijk uit en won de race in groot gemak in een tijd van 22,58 seconden.

Dit is zoiets nieuws voor mij. Het verbaast mij ook, maar ik vind het supercool. Het gaat gewoon goed, ik hoefde er niet zoveel voor te doen. Ik ga morgen mijn uiterste best doen en dan hopelijk met een medaille als beloning.

zei Samuel a afloop tegenover de NOS.

De finale van de 200 meter is morgenavond (zaterdag 11 augustus )om 20:50 uur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!