Dafne Schippers en Jamile Samuel makkelijk door naar EK-finale 200 meter

door 10 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Dafne Schippers en Jamile Samuel hebben zich vandaag tijdens de EK atletiek in Berlijn makkelijk geplaatst voor de finale van de 200 meter.

Schippers noteerde een tijd van 22,69 seconden en kon al ruim voor de finishlijn inhouden om zo krachten te besparen voor de finale van morgen. Schippers kampt al enige tijd met een minder goede vorm (van de week werd ze nog derde op de 100 meter. Maar vanavond zag je niks aan Schippers dat ze in een vorm dip zit, ze liep zeer makkelijk.

Het voelde echt heerlijk. Alsof mijn eigen power weer terug was, hoewel de tijd niet zo snel was. Elke race word ik een stukje beter, dat voelt zo ontzettend goed. Het ging ook heel makkelijk, ik trok bij de 100 meter al aan de rem en zo heb ik veel energie kunnen besparen.

zei Schippers na afloop tegenover de NOS.

Het omgekeerde geldt voor Samuel, zij zit niet in een vorm dip maar zit in een heerlijke flow. Ook zij liep haar halve finale makkelijk uit en won de race in groot gemak in een tijd van 22,58 seconden.

Dit is zoiets nieuws voor mij. Het verbaast mij ook, maar ik vind het supercool. Het gaat gewoon goed, ik hoefde er niet zoveel voor te doen. Ik ga morgen mijn uiterste best doen en dan hopelijk met een medaille als beloning.

zei Samuel a afloop tegenover de NOS.

De finale van de 200 meter is morgenavond (zaterdag 11 augustus )om 20:50 uur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest