Dafne Schippers tweede en Jamile Samuel derde in finale 200 meter EK Atletiek in Berlijn

door 11 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Dafne Schippers en Jamile Samuel hebben vanavond zilver en brons gehaald op de 200 meter tijdens de EK atletiek in Berlijn. De Britse Dina Asher-Smith won de race en was de twee Nederlandse loopsters te snel af. Asher-Smith liep een tijd van 21,89 seconden, Schippers liep een tijd van 22,14 seconden en Samuel liep een tijd van 22,37 seconden.

Voor Jamile Samuel is deze medaille het eerste individuele medaille op een internationaal toernooi bij de senioren. Schippers is regerend wereldkampioene op de 200 meter en kampte met wat ‘slechte’ vorm, maar liep vandaag toch een seizoens beste tijd. Je zag bij Schippers ook weer dat ze op het laatste stuk kon aanzetten, zoals de ‘oude’ Dafne, maar Asher-Smith was vel en veel te sterk vandaag.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman schittert in winderige CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman schittert in winderige CPC Loop Den Haag

De 47ste NN CPC Loop Den Haag is gewonnen door de Keniaan Brian Kiptoo (1.00.53), maar de opmerkelijkste prestatie leverde Nienke Brinkman. Ze triomfeerde bij de vrouwen en liep ondanks de lastige wind de halve marathon in een persoonlijk record...

Pin It on Pinterest