Belgisch goud op de Marathon in Berlijn, Nageeye geeft op

door 12 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Vandaag was het Marathon dag tijdens de EK atletiek in Berlijn met een Belgische winnaar, Koen Naert. Naert kwam juichend, met de Belgische vlag om zijn schouders en met een lach van oor tot oor over de finishlijn.

Naert liep de laatste kilometers alleen op kop en kwam met een dikke minuut eerder dan de nummer twee over de streep, Naert noteerde een tijd van 2:9:51. Deze tijd is een nieuw persoonlijk record en is zijn eerst Marathon winst in zijn carrière. Zijn Europese Marathon winst is voor België de eerst sinds 1971, toen won Karel Lismont de Marathon tijdens de EK atletiek.

Voor Abdi Nageey was het ‘weer’ een Marathon die niet helemaal ging zoals hij had gepland. Nageey lag lang op de vierde plek, maar moest rond de 37,5 kilometer stoppen door erge steken in zijn zij.

Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik heb wel eens vaker steken gehad, maar zo heftig heb ik het nog nooit meegemaakt.

zegt Nageeye tegenover de NOS.

Nummer twee van de Marathon, Tadesse Abraham, liep een tijd van 2:11:24. Nummer drie werd Yassine Rachik en noteerde een tijd van 2:12:09.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Volha Mazuronak de snelste, zij noteerde een tijd van 2:26:22. De nummer twee kwam vlak achter Mazuronak in een tijd van 2:26:28, nummer drie werd Eva Vrabcová Nývltová in een tijd van 2:26:31 (nationaal record).

Bij Andrea Deelstra ging het vandaag ook niet goed tijdens de Marathon, ook zij moest stoppen tijdens de race. Doordat zij door haar enkel was gegaan stapte ze uit rond het 16 kilometerpunt. Ruth van der Meijden liep de Marathin wel uit en noteerde een tijd van 2:35:44 wat goed was voor een achttiende plek.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!