Sifan Hassan wint goud in Berlijn op de 5000 meter met een straatlengte

door 12 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Sifan Hassan heeft vanavond tijdens de EK atletiek in Berlijn goud gewonnen op de 5000 meter. Hassan liep met een straatlengte voor op de rest over de finishlijn in een tijd van 14:46.12.

Hassan bleef bijna heel de race lopen op ongeveer de zesde plaats samen met Susan Krumins. Krumins moest snel lossen van een groep van vier en Hassan zette ongeveer twee rondes voor het einde een versnelling in. Alleen Lohna Chemtai Salpeter kon Hassan volgen.

Vlak voor de bel voorde laatste ronde zette Salpeter een versnelling in, Hassan volgde en zette nog meer aan. Het leek wel een sprint voor de winst, dat klopte deels. Salpeter dacht dat ze er al was en was al aan het juichen dat ze zilver had, maar ze moest nog een ronde.

Door de fout van Salpeter kon Hassan makkelijk naar de eindstreep lopen en kon de Schotse Eilish McColgan ook profiteren van de fout en werd zo tweede in een tijd van 14:53.05. Salpeter werd vierde (15:01.00), ze werd ook nog ingehaald door Yasemin Can die derde werd in een tijd van 14:57.63.

De derde Nederlandse die mee deed was Maureen Koster, zij werd negende in een tijd van 15:21.64.

Hassan haar gouden medaille is voor Nederland de eerste gouden medaille van het toernooi, misschien komt er nog één bij. Vanavond lopen de Nederlandse mannen en vrouwen nog de 4×100 meter finale.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest