.

Sifan Hassan wint goud in Berlijn op de 5000 meter met een straatlengte

door 12 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Sifan Hassan heeft vanavond tijdens de EK atletiek in Berlijn goud gewonnen op de 5000 meter. Hassan liep met een straatlengte voor op de rest over de finishlijn in een tijd van 14:46.12.

Hassan bleef bijna heel de race lopen op ongeveer de zesde plaats samen met Susan Krumins. Krumins moest snel lossen van een groep van vier en Hassan zette ongeveer twee rondes voor het einde een versnelling in. Alleen Lohna Chemtai Salpeter kon Hassan volgen.

Vlak voor de bel voorde laatste ronde zette Salpeter een versnelling in, Hassan volgde en zette nog meer aan. Het leek wel een sprint voor de winst, dat klopte deels. Salpeter dacht dat ze er al was en was al aan het juichen dat ze zilver had, maar ze moest nog een ronde.

Door de fout van Salpeter kon Hassan makkelijk naar de eindstreep lopen en kon de Schotse Eilish McColgan ook profiteren van de fout en werd zo tweede in een tijd van 14:53.05. Salpeter werd vierde (15:01.00), ze werd ook nog ingehaald door Yasemin Can die derde werd in een tijd van 14:57.63.

De derde Nederlandse die mee deed was Maureen Koster, zij werd negende in een tijd van 15:21.64.

Hassan haar gouden medaille is voor Nederland de eerste gouden medaille van het toernooi, misschien komt er nog één bij. Vanavond lopen de Nederlandse mannen en vrouwen nog de 4×100 meter finale.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest