Zilver voor de Nederlandse vrouwen en brons voor de mannen 4×100 meter

door 12 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Vanavond hebben de Nederlandse vrouwen tijdens het EK atletiek in Berlijn een zilveren medaille gehaald op de 4×100 meter.

Dafne Schippers begon de race en liep een uitstekende bocht met een zeer goede wissel op Marije van Hunenstijn die vervolgens het stokje overgaf aan Jamile Samuel. Naomi Sedney mocht de race afmaken en kwam even aan kop te liggen, maar de Britse Dina Asher-Smith zette even flink aan en liep makkelijk weg bij Sedney. Sedney hield wel heel mooi stand en kon zo wel als tweede over de streep komen. De Nederlandse vrouwen liepen een tijd van 42.15 seconden. De Britse vrouwen wonnen in een tijd van 41.88 seconden en de Duitse vrouwen werden derde in een tijd van 42.23 seconden.

Ook bij de mannen was het spannend. Christopher Garia opende de race en had een zeer goede wissel met Churandy Martina. Martina moest het stokje overgeven op Solomon Bockarie en hij op zijn beurt op Taymir Burnet die het mocht afmaken. Het was spannend, maar de Britten wonnen redelijk makkelijk (37.80 seconden), de Turken werden nipt tweede in een tijd van 37,98 seconden (nieuw NR). De Nederlandse mannen werden derde in een tijd van 38.03 seconden, ook een nieuw nationaal record!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest