Zilver voor de Nederlandse vrouwen en brons voor de mannen 4×100 meter

door 12 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Vanavond hebben de Nederlandse vrouwen tijdens het EK atletiek in Berlijn een zilveren medaille gehaald op de 4×100 meter.

Dafne Schippers begon de race en liep een uitstekende bocht met een zeer goede wissel op Marije van Hunenstijn die vervolgens het stokje overgaf aan Jamile Samuel. Naomi Sedney mocht de race afmaken en kwam even aan kop te liggen, maar de Britse Dina Asher-Smith zette even flink aan en liep makkelijk weg bij Sedney. Sedney hield wel heel mooi stand en kon zo wel als tweede over de streep komen. De Nederlandse vrouwen liepen een tijd van 42.15 seconden. De Britse vrouwen wonnen in een tijd van 41.88 seconden en de Duitse vrouwen werden derde in een tijd van 42.23 seconden.

Ook bij de mannen was het spannend. Christopher Garia opende de race en had een zeer goede wissel met Churandy Martina. Martina moest het stokje overgeven op Solomon Bockarie en hij op zijn beurt op Taymir Burnet die het mocht afmaken. Het was spannend, maar de Britten wonnen redelijk makkelijk (37.80 seconden), de Turken werden nipt tweede in een tijd van 37,98 seconden (nieuw NR). De Nederlandse mannen werden derde in een tijd van 38.03 seconden, ook een nieuw nationaal record!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest