.

Uniek mannenveld bij Tilburg Ten Miles

door 16 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Sport
Tilburg Ten Miles Richard Kwemboi Chumo

Winnaar 2017, Rodgers Kwemoi. Foto: Toin Damen

De 31e editie van de CZ Tilburg Ten Miles krijgt door de komst van tweevoudig winnaar de Keniaan Rodgers Kwemoi en de Amerikaanse topatleet Galen Rupp een buitengewoon sterke bezetting bij de mannenwedstrijd over de 16,1 kilometer.

Rodgers Kwemoi komt terug naar Tilburg om als eerste atleet bij de mannen de trilogie te voltooien. Ook denkt hij dat, als de omstandigheden goed zijn, een tijd onder 45 minuten te realiseren moet zijn. De voormalige wereldkampioen 10.000 meter bij de junioren (2016) was recent winnaar op de 10.000 meter in het Japanse Kobe. Vorig jaar kwam hij in Tilburg tot 45.03, in 2017 mondiaal de beste jaartijd op deze afstand. Zoals bekend staat de beste tijd ooit in Tilburg op 44.24 op naam van de legendarische Haile Gebrselassie die daarmee in 2005 het nog steeds bestaande wereldrecord realiseerde!

Bijzonder trots is de organisatie op de komst van de Amerikaan Galen Rupp, een absolute wereldtopper. Rupp won al een groot aantal wedstrijden zoals dit jaar de halve marathon in Rome en de marathon in Praag. Ook heeft hij twee Olympische medailles in zijn bezit: brons bij Olympische marathon in Rio (2016) en zilver bij de Spelen in London (2012). Vorig jaar was hij tweede bij de Boston Marathon en won hij de prestigieuze marathon van Chicago. Dat wil hij dit jaar herhalen. Tilburg is daarvoor een van zijn testwedstrijden.

Aan de start staan verder diverse jeugdige opkomende atleten zoals Peter Kiprotich en Dominic Kiptarus (beide uit Kenia) die in het voorjaar bij de CPC net boven het uur finishte. Verder de talentvolle Ugandees Abel Chebet. Naast enkele goede Belgische atleten staan van de Nederlanders Khalid Choukoud, Michel Butter en crosskampioen Edwin de Vries aan de start.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest