.

Susan Krumins vastgelegd voor de Dam tot Damloop

door 17 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Susan Krumins gaat op zondag 23 september de Dam tot Damloop lopen. Krumins verkeerd in de beste vorm van haar leven, na het behalen van het EK-zilver op de 10.000 meter. Haar topvorm hoopt ze volgende maand door te trekken met een snelle 10 Engelse Mijl van Amsterdam naar Zaandam.

In Berlijn was de 32-jarige atlete vorige week op haar favoriete afstand de 10.000 meter fenomenaal. Op karakter kwam ze als twee over de streep, totaal uitgeput. “Het is een belachelijk groot succes”, gaf ze na afloop aan. Organisator Le Champion is verheugd dat ze een uitstapje maakt op de weg.

Susan Krumins heeft het afgelopen jaren flinke progressie gemaakt op de lange afstand. Bij het WK in Londen vorig jaar verraste ze al met een vijfde plaats op de 10.000 meter. Dat ze op de weg snel is, heeft ze in 2017 al bewezen tijdens de Groet uit Schoorl Run haar 1e Nederlandse titel op de 10 km (weg) te pakken. In 2016 won ze ook de Zevenheuvelenloop. Wat kan Krumins tijdens de 16,1 km van Amsterdam naar Zaandam?

(Persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest