Fitbit introduceert Charge 3: de populairste fitnesstracker van Fitbit is nu beter dan ooit

door 24 aug, 2018Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 heeft een zwembestendig design, biedt de meest geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties en is de slimste tracker van Fitbit ooit – met een langere batterijduur tot 7 dagen[i]

Fitbit, wereldwijd toonaangevend in wearables, introduceert de Fitbit Charge 3™, de nieuwste uitbreiding van de populaire Charge-lijn.[ii] Charge 3 heeft een waterbestendig design met touchscreen display, meer dan 15 doelgerichte trainingsmodules, essentiële functies om je op de hoogte te houden van wat je zelf belangrijk vindt, tot 7 dagen batterijduur en Fitbit’s meest geavanceerde sensor- en algoritmetechnologie voor trackers. Fitbit Charge 3 is vanaf nu voor €149,95 te bestellen in de voorverkoop op Fitbit.com, en is vanaf oktober 2018 wereldwijd in de winkel en online verkrijgbaar.

Fitbit Charge 3

Met Charge 3 bouwen we voort op het succes van de populaire Charge-serie en leveren we de meest innovatieve tracker op de markt. De Charge 3 onderscheidt zich door het extreem slanke, comfortabele en hoogwaardige design met geavanceerde gezondheids- en fitnessfuncties, perfect voor de actieve levensstijl”, aldus James Park, medeoprichter en CEO van Fitbit. “Charge 3 biedt bestaande gebruikers uitstekende redenen om te upgraden, terwijl we daarnaast nieuwe gebruikers zullen trekken die op zoek zijn naar een betaalbare wearable met een slanker en dunner design. Omdat we met ons brede productaanbod, van trackers tot smartwatches, gericht inspelen op de behoeften van miljoenen gebruikers zijn we in staat ons aandeel op de algehele markt voor wearables verder te versterken.

De Charge-serie is met 35 miljoen verkochte exemplaren de populairste productlijn van Fitbit. Onderzoek van Fitbit wijst uit dat 35% van de consumenten die in het afgelopen jaar het kopen van een wearable overwogen, 42% een tracker wilde versus 36% een smartwatch. Dit is vanwege het slankere ontwerp, de gebruiksvriendelijke functies en de prijs.[iii] Onderzoeksbureau IDC verwacht dat fitnesstrackers de komende jaren een aanzienlijk aandeel blijven vormen binnen de algehele wearablemarkt.[iv] Trackers vormen ook de meerderheid van de wearable verkopen in grote markten als Australië, Groot-Brittannië, Japan, Singapore en Spanje.[v]

Hoogwaardig design, intelligent ontworpen

Charge 3 is gemaakt van lichtgewicht materiaal met een aluminium frame van ruimtevaartkwaliteit en een Corning® Gorilla® Glass 3 display voor een slanker, modern silhouet. Dit verhoogt tevens de duurzaamheid en zorgt voor een comfortabelere pasvorm voor zowel mannen als vrouwen. De nieuwe tracker heeft een helder OLED scherm dat bijna 40 procent groter en helderder is dan dat van zijn voorganger, en biedt een meer intuïtieve ervaring met gemakkelijke toegang tot de belangrijkste informatie. Fitbit Charge 3 is de eerste wearable met een inductieve knop, wat nieuwe technologie bevat waarvoor patent is aangevraagd. Deze knop zorgt voor een gestroomlijnd, waterbestendig ontwerp en meer ruimte in de tracker om meer sensoren te plaatsen, evenals een grotere batterij die tot wel 7 dagen meegaat.

Fitbit Charge 3 Fitbit Charge 3

Accessoires, prijzen en beschikbaarheid

De Charge 3 kan je aan je activiteiten of voorkeuren aanpassen met een nieuwe supereenvoudige polsbandbevestiging en een hele reeks accessoires. Je hebt keuze uit hoogwaardige materialen zoals verfijnde klassieke en vlekwerende polsbanden met diamantstructuur, ademende silicone sportpolsbanden, modieuze gevlochten polsbanden, en polsbanden van handgemaakt Horween-leer. De Charge 3 Special Edition met NFC heeft een exclusieve, witte silicone sportpolsband met een grafietgrijze aluminium frame of een lavendelkleurige gevlochten polsband met roségouden aluminium frame, plus een zwarte klassieke polsband in een apart doosje.

De Charge 3 is vanaf nu voor €149,95 in de voorverkoop te bestellen op Fitbit.com en vanaf morgen bij een selecte groep webwinkels (grafietgrijze aluminium frame met zwarte polsband of blauwgrijze met roségouden frame; accessoires verschillen van €29,95 – €69,95). Binnenkort is de Fitbit Charge 3 Special Edition met Fitbit Pay beschikbaar voor €169,95. De Charge 3 is vanaf oktober 2018 verkrijgbaar.


[i] Battery life varies with use and other factors.
[ii] IDC estimates and Fitbit shipments of Charge, Charge HR and Charge 2 Q2 ’17 Q1 ‘18 in North America, UK and Germany.
[iii] Fitbit Primary Research, Brand Tracker (US), Q1 2018.
[iv] IDC Forecast published June 2018; Product Types Wrist, Watch & Modular.
[v] GfK PoS Data, panel market, sales units%, Jan.-June 2018

Tags: Fitbit

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Maak kennis met de Forerunner 165 serie

Vandaag kondigt Garmin de Forerunner® 165 series aan: prachtige hardloophorloges voorzien van een helder AMOLED scherm. De Forerunner® 165 series zijn gemaakt voor hardlopers van alle niveaus en de hardloophorloges helpen hen om hun doelen te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest