Ook tweede editie Breda Urban Trail een groot succes

door 26 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Breda Urban Trail

Onder prachtige weersomstandigheden verkenden ruim 2.200 lopers en loopsters vandaag Breda, tijdens de tweede Breda Urban Trail.

Zondagochtend 26 augustus vond de tweede editie van de Breda Urban Trail plaats. Een dag met een misschien wat frisse start, maar de stralende zon bracht gelukkig warmte en zorgde voor veel vrolijke gezichten. Meer dan 2200 deelnemers, verdeeld over 5 startwaves, namen deel aan de Urban Trail. Voor het eerst dit jaar was er naast de 5 en 10 kilometer hardlopen ook ruimte voor ruim 400 wandelaars die hetzelfde parcours aflegden.

Vanaf het plein achter het Chassé theater, waar momenteel de tentoonstelling Breda Photo wordt opgebouwd, klonk om 9.30 uur het sfeervolle startschot en vertrokken de eerste hardlopers en wandelaars op avontuur door de stad. Het Holland Casino was de eerste locatie van de maar liefst 21 highlights waar de deelnemers doorheen mochten lopen.

Nieuw dit jaar waren onder andere het Stadsarchief Breda, Hotel Nassau en de Brandweerkazerne Breda. Onderweg werden de deelnemers op verschillende manieren verrast. Zo liepen de deelnemers in het Apollo Hotel Breda City Centre dwars door een suite, waar ze stuitte op een ‘slapend duo’, in Restaurant Chocolat stonden er heerlijke brownies klaar die onderweg opgepeuzeld konden worden en in het Chassé Theater werd men getrakteerd op prachtig pianospel.

De deelnemers lieten duidelijk blijken dat zij genoten van de unieke beleving die een Urban Trail biedt. Zowel onderweg als na de finish bij de I did it wall werden ontzettend veel foto’s/selfies gemaakt. Uiteraard was er voor iedereen een welverdiende medaille en stond er een heerlijk ontbijtje te wachten. De deelnemers konden in het zonnetje nagenieten en bespreken welke locatie de favoriet was.

Wij hebben enorm genoten! Wij komen uit Breda, maar hebben locaties ontdekt waar wij het bestaan nog niet van af wisten. Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij

aldus een deelnemer.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op een geslaagd evenement. Mariska Kavelaar, projectmanager: “We zijn trots dat er in Breda zoveel enthousiaste locaties onderdeel wilden zijn van het parcours en zijn zeer verheugd over het feit dat men bij deze tweede editie het parcours ook wandelend konden afleggen, zo wordt de Breda Urban Trail voor een nog grotere doelgroep toegankelijk.”

Urban Trail Series

De Breda Urban Trail is onderdeel van de Urban Trail Series. Eerder dit jaar werden Maastricht, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Zwolle al hardlopend ontdekt. Na Breda is het de beurt aan Den Bosch. De Den Bosch Urban Trail vindt plaats op zaterdagavond 22 september.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!