Charles van Commenée naar Atletiekunie

door 28 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Charles van Commenée was in de periode 1991- 2000 al werkzaam voor de Atletiekunie als bondscoach meerkamp alvorens in Groot Brittannië aan de slag te gaan als Technisch Directeur en hoofdcoach (2000 – 2004 en 2008 – 2012) voor UK Athletics. Tussendoor bekleedde hij bij NOC*NSF de functie van Technisch Directeur en was hij Chef de Mission bij de Olympische Spelen van Beijing, om in 2014 bij die organisatie terug te keren als prestatiemanager. Op dit moment is van Commenee vice voorzitter van de IAAF coaches committee.

Charles van Commenée gaat per 1 oktober aan de slag bij de Atletiekunie. Van Commenée treedt in dienst als Hoofdcoach

Buitenkans voor de Nederlandse atletiek

Technisch Directeur Ad Roskam: “In onze strategie voor de komende jaren was de functie van hoofdcoach opgenomen met het oog op de gestage groei in de diverse programma’s en de focus op de ontwikkeling van het coachniveau in de topatletiek. Nu de gelegenheid zich voordoet onze technische staf te versterken met Charles konden we die kans natuurlijk niet laten lopen en hebben we de invulling van de functie naar voren gehaald. Het is een buitenkans voor de Nederlandse atletiek om iemand als Charles van Commenée met zijn internationale ervaring en netwerk toe te kunnen voegen aan onze Technische Staf.”

Mijn sport verder op weg helpen

“De Nederlandse topatletiek heeft de laatste jaren door de inspanning van velen een enorme lift gekregen. Ik vind het gewoon mooi de gelegenheid te krijgen mijn sport ,waar ik zoveel aan te danken heb, hier in Nederland verder op weg te helpen en mijn opgedane kennis en ervaring te delen met atleten en een ieder die aan hun presteren bijdraagt”. Aldus Charles van Commenée.

(persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest