Charles van Commenée naar Atletiekunie

door 28 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Charles van Commenée was in de periode 1991- 2000 al werkzaam voor de Atletiekunie als bondscoach meerkamp alvorens in Groot Brittannië aan de slag te gaan als Technisch Directeur en hoofdcoach (2000 – 2004 en 2008 – 2012) voor UK Athletics. Tussendoor bekleedde hij bij NOC*NSF de functie van Technisch Directeur en was hij Chef de Mission bij de Olympische Spelen van Beijing, om in 2014 bij die organisatie terug te keren als prestatiemanager. Op dit moment is van Commenee vice voorzitter van de IAAF coaches committee.

Charles van Commenée gaat per 1 oktober aan de slag bij de Atletiekunie. Van Commenée treedt in dienst als Hoofdcoach

Buitenkans voor de Nederlandse atletiek

Technisch Directeur Ad Roskam: “In onze strategie voor de komende jaren was de functie van hoofdcoach opgenomen met het oog op de gestage groei in de diverse programma’s en de focus op de ontwikkeling van het coachniveau in de topatletiek. Nu de gelegenheid zich voordoet onze technische staf te versterken met Charles konden we die kans natuurlijk niet laten lopen en hebben we de invulling van de functie naar voren gehaald. Het is een buitenkans voor de Nederlandse atletiek om iemand als Charles van Commenée met zijn internationale ervaring en netwerk toe te kunnen voegen aan onze Technische Staf.”

Mijn sport verder op weg helpen

“De Nederlandse topatletiek heeft de laatste jaren door de inspanning van velen een enorme lift gekregen. Ik vind het gewoon mooi de gelegenheid te krijgen mijn sport ,waar ik zoveel aan te danken heb, hier in Nederland verder op weg te helpen en mijn opgedane kennis en ervaring te delen met atleten en een ieder die aan hun presteren bijdraagt”. Aldus Charles van Commenée.

(persbericht)

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest