Marathon Nationaal Landschap Winterswijk 2018 gaat niet door

door 29 aug, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De Marathon Nationaal Landschap Winterswijk die gehouden zou worden op 16 september gaat niet door. Er zijn onvoldoende vrijwilligers om de organisatie rond te krijgen. Het huidige bestuur en de organisatie betreuren de gang van zaken zeer en vinden het heel vervelend voor de (trouwe) deelnemers en de harde kern vrijwilligers die zich in de afgelopen maanden hebben ingezet om hun bijdrage te leveren.

Het volgende laat de organisatie op haar website weten:

Net als in voorgaande jaren is de organisatie van de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk vol enthousiasme aan de slag gegaan met de organisatie van de marathon 2018. De bezetting van de werkgroepen heeft in de afgelopen jaren de nodige veranderingen ondergaan en ook het stichtingsbestuur is regelmatig van samenstelling gewijzigd. Zoals zoveel vrijwilligersorganisaties heeft ook de MNLW te maken met een steeds kleiner wordende kerngroep vrijwilligers. De organisatie van een marathon kost enorm veel voorbereiding, kracht en energie van een relatief klein groepje mensen. Daarnaast moet de organisatie rekening houden met steeds strengere (veiligheids)eisen van overheidswege.

Ondanks de voortvarende start werden organisatie en bestuur geconfronteerd met een aantal tegenvallers bij de voorbereiding. Deze tegenvallers hebben geleid tot openstaande taken die door de beschikbare vrijwilligers niet voldoende konden worden opgevangen. Het bestuur is, na uitgebreid overleg met de kerngroep van vrijwilligers tot het inzicht gekomen dat de gewenste kwaliteit en daarmee de hardloopbeleving voor de deelnemers dit jaar niet gegarandeerd kan worden.
Het bestuur hecht veel waarde aan de beleving voor de deelnemers en heeft daarom, met pijn in het hart besloten om de editie van 2018 geen doorgang te laten vinden. Het bestuur wil de tijd nemen om de organisatie in de breedte te versterken, waardoor er in de toekomst weer een marathon georganiseerd kan worden met een kwaliteitsbeleving die de deelnemers van de Marathon NLW mogen verwachten.

Het huidige bestuur en de organisatie betreuren de gang van zaken zeer en vinden het heel vervelend voor de (trouwe) deelnemers en de harde kern vrijwilligers die zich in de afgelopen maanden hebben ingezet om hun bijdrage te leveren. De bestuursleden zijn er wel van overtuigd dat de juiste beslissing genomen is, niet met het hart maar met het verstand. De focus zal in de komende maanden liggen op het versterken van de organisatie en dan met name op de coördinerende werkzaamheden. Het bestuur heeft er vertrouwen in om vanuit die versterkte organisatie de MNLW vanaf 2019 weer duurzaam op de hardloopkalender te kunnen zetten.

Resitutie

Alle deelnemers die zich al hadden ingeschreven, zijn inmiddels persoonlijk via de mail geïnformeerd en zullen het reeds betaalde inschrijfgeld op korte termijn terugontvangen.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest