Abdi Nageeye en Michel Butter aan de start van de Amsterdam Marathon

door 2 sep, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Abdi Nageeye en Michel Butter staan op zondag 21 oktober aan de start van de TCS Amsterdam Marathon. Nageeye start voor de 3e keer in Amsterdam. In 2015 liep hij een tijd van 2:10:24 en in 2017 pakte Nageeye de Nederlandse titel in een nationaal record van 2:08:16. Butter zijn “debuut” in Amsterdam was in 2011. In 2012 was hij de derde Nederlander ooit die in Amsterdam onder de magische grens dook van 2:10:00. Dat jaar liep hij een tijd van 2:09:58.

Als organisatie zijn we bijzonder trots op het feit dat Abdi Nageeye en Michel Butter opnieuw hebben gekozen voor de TCS Amsterdam Marathon en ons als organisatie het vertrouwen geven om hun ambities verder waar te kunnen maken in Amsterdam

, aldus race-director Cees Pronk.

Met de komst van beide atleten zal er ook een mooie strijd ontstaan in het behalen van de Nederlandse titel op de klassieke afstand in Amsterdam. Zowel Nageeye als Butter hadden eerder dit jaar een doelstelling om tijdens het EK atletiek een medaille te kunnen pakken op de marathon. Helaas liep dit anders, Butter moest zich met een kleine blessure afmelden en Nageeye stapte in het zicht van de haven uit.

Nageeye, de 29-jarige atleet debuteerde in 2014 tijdens de Marathon van Enschede in een scherpe tijd van 2.11.33. In 2015 kwalificeerde Nageeye zich tijdens de TCS Amsterdam Marathon voor de Olympische Spelen van Brazilië, waar hij een 11e plek wist te behalen. In 2018 werd Nageeye knap 7e tijdens de internationaal hoog aangeschreven marathon van Boston. De inmiddels 32e jarige Butter debuteerde in 2011 op de marathon in Utrecht (tijd 2:17:36). Indrukwekkend was zijn deelname aan de New York Marathon in 2017. Butter behaalde daar een 6e plaats, vlak voor Koen Naert (België), onlangs gekroond tot Europees kampioen op marathon.

(persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest