Wederom veel enthousiaste lopers tijdens de tweede editie van de Mobility Service Airport Night Run

door 16 sep, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Op zaterdagavond 15 september hebben 1.500 lopers tijdens de tweede editie van de Mobility Service Airport Night Run op unieke wijze Groningen Airport Eelde en het nabijgelegen terrein ontdekt. Het nachtelijk parcours van 10 km, 7,5 km of 5 km voerde de deelnemers door de bossen van Vosbergen en over de landingsbaan van de Noordelijke luchthaven.

Om 21.00 uur vertrokken de eerste deelnemers, nadat Pieter Boutsma van Mobility Service het startschot had gegeven. Deelnemers gingen gefaseerd in totaal vier startwaves van start. Onderweg konden de lopers kiezen tussen een 10 km, 7,5 km of 5 km route. Zo is er voor iedereen een geschikte afstand. Tijdens de loop werden deelnemers verrast door prachtig uitgelicht entertainment in het bos en op de landingsbaan.

Het gehele terrein voor de terminal van Groningen Airport Eelde werd omgebouwd tot eventterrein. De centrale plek waar deelnemers hun startnummer konden ophalen, over de finish kwamen en hun welverdiende medaille in ontvangst namen. Daarna was het tijd voor de afterparty. Op het podium draaide een DJ en de sfeer zat er direct goed in. “Het was geweldig. Wat een spanning in het donker. De sfeer en aankleding maakt het echt af. Zeker een run die je gelopen moet hebben!”, aldus een enthousiaste deelnemer.

Namens de organisatie Golazo Noord Nederland, kijkt Elske Dijkstra terug op een geslaagde tweede editie. “Ik ben trots om wederom al die vrolijke gezichten te zien en enthousiaste verhalen van de deelnemers te horen. Daar doen we het voor.”

Tags: Night Run

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest