18 september 2018 Lopen, wandelen, skaten en poolen tijdens eerste Den Bosch Urban Trail

door 19 sep, 2018Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Meer dan 1.100 sportievelingen staan zaterdagavond aan de start van de eerste editie van de Den Bosch Urban Trail, het negende event van de Urban Trail Series 2018. Naast hardlopen en wandelen kan er ook geskatet en gepoold worden in Den Bosch. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

De organisatie heeft het parcours van de eerste Den Bosch Urban Trail bekendgemaakt met 18 unieke locaties verspreid door de stad. Van Paleis van Justitie tot de hardloopwinkel Run2Day, van het Noordbrabants museum tot het hoofdkantoor van Essent. Deelnemers aan de Den Bosch Urban Trail, die op zaterdagavond 22 september wordt gehouden, komen door al deze locaties. “Het gaat daarbij niet om een snelle tijd neer te zetten op de vijf of tien kilometer, of de wandelafstand op snelwandeltempo af te leggen. Het is vooral genieten van het lopen en van Den Bosch.”, zegt Edgar de Veer, organisator van de Den Bosch Urban Trail.

Lopen, wandelen, skaten… en ook poolen op de Den Bosch Urban Trail. Alle deelnemers mogen immers een balletje komen kaatsen in Poolcafé Corner Pocket. Daarnaast voert het parcours ook dwars door het World Skate Center. Finishen doet iedereen op het Residentieplein. Daar worden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk finishdrankje en een unieke medaille.

Urban Trail voor iedereen

Deelnemers krijgen deze editie de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van vijf of tien kilometer. “Het parcours van vijf kilometer maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Bij de splitsing op het parcours hoef je pas te kiezen voor de korte of lange route”, zegt De Veer. Daarnaast is het mogelijk om naast hardlopen de trail wandelend te voltooien. Zo kan iedereen op eigen tempo genieten van al het fraais dat Den Bosch te bieden heeft. De voorwaarde is wel dat de lopers en wandelaars uiterlijk om 22.00 uur terug zijn bij de finish.

Inschrijven

Meer dan 1.100 lopers en wandelaars hebben zich inmiddels al ingeschreven voor de eerste editie van de Den Bosch Urban Trail. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdagavond 19.00 uur op www.denboschurbantrail.nl tenzij de limiet is bereikt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest